Thuistest Hisense A85H-serie oled tv: familie Vredeveld (gezin 1)

01 oktober 2022 8 Minuten 0 Reacties
Hisense_55A85H-lifestyle

De afgelopen weken zijn diverse gezinnen met lezers van FWD aan de slag gegaan met de nieuwste oled tv van Hisense. Wat vinden zij van de A85H oled tv? Wat zijn de belangrijkste plus- en minpunten? En zouden zij als gezin deze premium producten aanraden? In dit artikel lees je de conclusies van gezin 1; familie Vredeveld.

Introductie

Wij zijn de familie Vredeveld. Ons gezin bestaat uit mijn vrouw (35), mijzelf (33), onze oudste zoon van 2 jaar en onze jongste aanwinst van 3 maanden. Zelf ben ik de grootverbruiker als het gaat om tv kijken in dit huis. Ik volg alle nieuwe ontwikkelingen van wat er gebeurt in de tv wereld. Daarom leek het mij ook heel leuk om de Hisense tv te mogen testen.

Qua kijken op de televisie is het voor mij veel verschillende sporten, films en tv series. Mijn vrouw kijkt voornamelijk films en series. Mijn oudste zoon mag elke dag even tv kijken en vindt het heerlijk om dan tekenfilmpjes te kijken.

Er wordt op verschillende platformen gekeken, namelijk Netflix, Disney+, Amazon prime, Videoland, YouTube, ViaPlay en F1 TV. Ook wordt er nog naar de digitale tv gekeken via Ziggo.

Algemene indruk

Toen de televisie werd geleverd was ik verbaasd over hoe groot de doos was. De doos was net zo groot als mijn huidige televisie van 65” inch. Echter zat hier toch een 55”inch televisie in. De televisie is goed verpakt en er staat duidelijk op hoe je televisie goed en veilig uit de doos krijgt. Wat wel opviel is dat de accessoires veelal in plastic zijn verpakt. Anno 2022 is dit wel jammer en mocht dit duurzamer.

De installatie van de televisie is vrij eenvoudig. De televisiepoot eronder monteren met vier schroefjes en het is klaar. Wat wel lastig is, is het optillen van de televisie wanneer deze plat op de tafel ligt . Doordat de televisie boven zo ontzettend dun is en daar geen bescherming op zit, wat wel aan de onderkant zit, was ik bang dat er iets zou beschadigen. Gelukkig is dit niet gebeurd. De stroomkabel is naar mijn inziens aan de korte kant, deze mocht een meter langer zijn. De kabel is dan ook mooier weg werken.

Eenmaal op het dressoir staat de televisie stevig en ziet hij er goed uit. Twee minpunten vind ik hoe ver de poot uitsteekt en hoe laag de televisie op de poot staat. Daardoor is het niet mogelijk om een soundbar voor de televisie te plaatsen. De televisiepoot heeft de mogelijkheid om de televisie maximaal 25 graden naar links of naar rechts te draaien. Dit vind ik meer een gimmick dan echt toegevoegde waarde.

De afstandsbediening ziet er vrij standaard uit. Het is jammer dat er geen verlichting inzit. Tevens zijn er twaalf sneltoetsen om naar verschillende streaming diensten te gaan. Zelf vind ik dit er niet mooi uitzien en mocht het aantal sneltoetsen een stuk minder zijn. Tijdens de test viel me wel op dat de knop om de televisie aan te zetten niet altijd goed reageert en traag is. Voor de rest doet de afstandsbediening wat die moet doen.

Eenmaal de televisie voor de eerste keer aan ziet het beeld er echt heel goed uit. De kleuren, de zwartweergave en de lichtintensiteit zijn op eerste gezicht heel goed. Het geluid is ruim voldoende, het klinkt allemaal heerlijk en voor normaal televisie kijken is het goed. Voor het stapje extra wil je toch een soundbar of een cinemaset hebben.

Beeldkwaliteit

Uit de doos staat de televisie in de standaardmodus. Er zijn echter nog vijf andere beeldmodusvarianten, namelijk bioscoop dag, bioscoop nacht, dynamisch, sport en filmmaker. Ik heb al deze varianten geprobeerd. De standaardmodus waar de televisie automatisch op staat heeft op zich al een redelijk goed beeld.

De modus dynamisch heb ik heel even geprobeerd en daarna er snel weer van afgehaald. De kleuren worden erg overdreven en daardoor zien sommige beelden of achtergronden er mooi fel uit maar gezichten van mensen worden extreem rood.

In de filmmakermodus zijn de kleuren erg goed en ziet alles er erg goed uit. Echter is er wel een minpunt te vinden. Het beeld wordt in deze modus namelijk erg donker. Te donker vind ik zelf waardoor deze modus alleen gebruikt zal worden als je alles binnen donker hebt.

De sportmodus heb ik uitgeprobeerd tijdens verschillende sporten. De kleuren worden allemaal iets feller en snel bewegende beelden worden zachter en vloeiender. In het systeem menu is er ook een optie voor automatische sportmodusdetectie. Deze zou er voor moeten zorgen dat wanneer je sport kijkt de sport modus automatisch aangaat. Ik heb dit verschillende keren bekeken maar helaas ging de televisie niet zelf over naar sportmodus en moest ik dit steeds handmatig doen. Eenmaal in sportmodus ziet het er wel erg goed uit.

De beeldmodus bioscoop dag en nacht lijken vrij veel op elkaar. Het verschil in de twee is met name de intensiteit van het licht. Op de dag modus is deze feller dan in de nacht modus. Voor de rest zie ik geen verschil. Zelf vind ik het als het feller is wel mooier. Daarom heb ik vooral de bioscoop dag-modus gebruikt. Ik heb in deze modus de kleurtemperatuur van warm 1 naar warm 2 gezet, in OLED light de helderheid van medium naar hoog en de automatische lichtsensor uitgezet.

De Dolby Vision beelden op Netflix, Disney+ en Amazon Prime zagen er super mooi uit en daar komt de televisie volledig tot zijn recht. De kleuren springen uit de televisie. Er was echter één aanpassing nodig. Het adaptief contrast stond aan op hoog waardoor in sommige scenes gezichten er heel raar uitzagen. Door deze iets terug te zetten ziet alles er weer perfect uit.

De reflecties van de televisie zijn met dit weer in de herfst niet storend maar op heldere dagen zie je toch redelijk wat reflecties.

Smart TV

De Smart TV werkt op Vidaa. Dit kan je niet ontgaan als je het smart platform opent. Hier staat namelijk een heel groot logo. Dit vind ik wel jammer want je kunt er ook meer informatie over andere apps neerzetten.

Als je veel naar Disney+, Youtube, Amazon Prime Video of Netflix kijkt kom je niet snel op het smart tv-platform aangezien er directe knoppen op de afstandsbediening zitten. Je komt alleen op het platform terecht als je een specifieke app nodig hebt die niet op de afstandsbediening staat. De Apps die ik nog had willen gebruiken waren Viaplay, F1 TV en Videoland. Echter stonden deze er niet op en konden deze ook niet gedownload worden. Na een aantal weken is Viaplay alsnog toegevoegd. Helaas heb ik deze niet meer kunnen testen omdat ik over gestapt ben naar F1 TV.

Al met al vind ik het smart tv-platform niet echt geweldig. De benodigde apps staan gelijk boven aan en dat is goed, maar voor de rest kijk ik er niet veel op. Andere smart tv-platforms gebruik ik dan veel liever zoals die van de Chromecast of van Amazon Fire TV.

Conclusie

Het was ontzettend leuk om deze televisie te testen. Vooral om te zien hoe deze zich houdt in vergelijking tot mijn Qled-televisie. In de meeste situaties is de oled beter dan mijn qled en slechts in enkele situaties is de qled beter.

Het smart tv-platform is niet naar mijn smaak en de draaivoet heeft geen toegevoegde waarde. Echter, waar het echt om draait is het scherm en die is behoorlijk goed. De kleuren spatten er van af en in Dolby Vision is deze geweldig. De anti reflectie-techniek is nog wel een puntje waar aan gewerkt mag worden. Bij mijn huidige tv is dat super geregeld en hier is het toch stuk minder.

Al met al is dit een prima televisie voor de prijs- kwaliteitsverhouding. Of ik zelf de televisie zou kopen weet ik niet. Ik ben namelijk erg benieuwd hoe deze oled in vergelijking met een iets duurder model presteert en of dit prijsverschil de extra investering waard is.

Reacties (0)