Texas Instruments komt met 3D zonder bril dat wel werkt

20 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
3DFusion

Texas Instruments heeft samen met 3M een techniek ontwikkeld om van de 3D ervaring te kunnen genieten zonder speciale 3D bril of zelfs zonder lenticulair lenzen in het scherm. De twee bedrijven hebben een soort tablet laten zien waarmee 3D materiaal weergegeven kan worden. Je hebt er geen 3D bril voor nodig, maar de techniek is wel autostereoscopisch - Aparte beelden voor elk oog.

Om het 3D effect te creëren heeft 3M een aparte laag ontwikkeld dat over een 120Hz LCD scherm gelegd kan worden en welke beelden naar of je linker of je rechter oog stuurt. De beelden worden op 60fps weergegeven en creëren een gesimuleerd 3D beeld.

Voorlopig kan de techniek van Texas en 3M alleen SD materiaal aan, maar Texas heeft aangegeven op korte termijn ook HD materiaal in 3D te kunnen weergeven.

Alhoewel de techniek natuurlijk nog in de kinderschoenen staat is het een opluchting om te zien dat bedrijven een nieuwe oplossing proberen te vinden om autostereoscopisch 3D aan de man te brengen in plaats van het rommelige en niet-werkende lenticulaire systeem.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)