Krijgt 3D zonder bril weer een kans in 2015?

22 december 2014 1 Minuut 3 Reacties
StreamTV-Ultra-D

In de eerste week van januari gaat CES2015 van start en zien we waarschijnlijk weer een aantal nieuwe technieken voor bril-vrij 3D.

Het bedrijf Stream TV is één van de partijen die al jaren werkt aan 3D-weergave zonder het gebruik van een bril, ook wel autostereoscopisch 3D genoemd. Het bedrijf heeft al diverse malen technieken getoond en zelfs al eigen tv’s op de markt gebracht. Maar, vooralsnog lijkt er maar weinig interesse in de technieken. Met de komst van 4K Ultra HD lijkt Stream TV echter nieuwe kansen te zien.

In een eigen persbericht laat Stream TV weten in 2015 4K bril-vrij 3D met de Ultra-D-technologie op de markt te brengen. Ultra-D is het formaat voor bril-vrij 3D dat door Stream TV zelf ontwikkeld is. Het bedrijf zet dan ook in op een compleet ecosysteem waarin we zowel content als hardware vinden. We hebben de techniek echter al een aantal keer mogen aanschouwen en hoewel het indruk wist te maken zaten er nog voldoende nadelen aan. We zijn dan ook benieuwd naar wat Stream TV ons tijdens CES 2015 voorschotelt.

Stream TV laat weten dat 2015 hét jaar voor 4K Ultra-D moet worden en er is zelfs al een samenwerking gestart met Hisense. Ook het Britse Cello zou plannen hebben voor een tv die gebruik maakt van de techniek. Qua prijsniveau moeten we voorlopig denken aan ongeveer 3.000 euro voor een 50-inch model. Zou jij dat ervoor overhebben?

Reacties (3)