Telenet maakt bediening tv middels Google Assistent mogelijk

28 mei 2019 1 Minuut 1 Reacties
Google-Assistant

Sinds vandaag is de Google Assistent officieel in België beschikbaar. Provider Telenet springt hier snel op in en ontwikkelt als één van de eersten een toepassing voor de spraakassistent.

Klanten kunnen nu met hun stem aan hun smartphone vragen om de tv aan en uit te zetten, een programma te zoeken, af te spelen, te pauzeren of op te nemen. Binnenkort is het daarnaast mogelijk om via de Google Assistent suggesties voor films en series op te vragen, of vragen te stellen over je producten en diensten.

De Nederlandstalige versie van het digitale hulpje is al sinds enkele maanden beschikbaar in Nederland, maar nu is ook België aan de beurt. Google heeft ervoor gezorgd dat de Assistent ook de Vlaamse tongval en uitdrukkingen begrijpt. Telenet is een van de eerste bedrijven in België die het systeem mee ondersteunt.

De Belgische versie van de Google Assistent komt de komende dagen geleidelijk naar Android-toestellen met Android 5.0 Lollipop of hoger die zijn ingesteld op Nederlands en locatie België, naar iOS-smartphones en hoofdtelefoons. Later wordt de spraakassistent ook officieel op slimme speakers ondersteund. Dat gebeurt pas wanneer de Google Home en Google Nest Hub officieel in België te koop zijn.

Advertentie

Je Google Assistent link je op de volgende manier:

  1. Download Google Assistent-app in de Play store of App store
  2. Meld je aan met je Google-account
  3. Volg de inleiding
  4. Vraag Google om met Telenet te praten
  5. Meld je aan met je Telenet-account

Lees meer over spraakassistenten en spraakbediening.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Ivan

Ivan
28 mei 2019 om 20:16

Beste, ik heb gedaan war u zegt. Mijn account is gekoppeld. Ik kan praten met telenet. Hij zegt wel dat hij mijn digibox zal uitschakelen, maar er gebeurd niks. Volgens mij werkt dit weekend cht nog totaal niet. Enig idee? Mvg Ivan

Inloggen