TCL kondigt 8K lcd-televisies met miniled-techniek aan

07 januari 2020 1 Minuut 1 Reacties
TCL miniled

Zoals verwacht heeft TCL tijdens CES 2020 zijn Vidrian miniled-technologie voor lcd-televisies gepresenteerd. De fabrikant belooft de techniek te gebruiken in zijn eerste 8K-televisies die dit jaar nog moeten verschijnen.

Vidrian maakt gebruik van duizenden kleine leds die zich in de achtergrondverlichting van een lcd-tv bevinden, waardoor local dimming nog nauwkeuriger uitgevoerd kan worden, het contrast verhoogd kan worden en de helderheid opgeschroefd wordt. Hoewel miniled doet denken aan microled zijn het toch twee verschillende technieken. Bij de microled-beeldtechnologie bestaat elke pixel uit drie piepkleine leds (rood, groen en blauw). Het is een emissieve beeldtechnologie (zoals OLED). Miniled-beeldtechnologie gebruikt minileds echter als achtergrondverlichting in een klassieke lcd-tv. Omdat de leds zo klein zijn, kan je er heel veel gebruiken, wat op zijn beurt toelaat om een Full Array Local Dimming lcd-tv te maken met duizenden segmenten, en dus uitstekend contrast en diep zwart. Bovendien zouden die toestellen ook dunner zijn dan de huidige FALD-modellen.

Vorig jaar kondigde TCL al een serie 4K lcd-tv’s aan die gebruikmaken van de techniek, en de eerstvolgende modellen waarin de Vidrian miniled-techniek gebruikt zal worden zijn de 8K-televisies die TCL later dit jaar op de markt brengt. Het gaat om 65-inch en 75-inch modellen die in eerste instantie in de VS uitgebracht worden.

Daarnaast vernieuwt TCL zijn QLED tv line-up, met onder meer de X915-serie. Deze serie bestaat uit 65-inch en 75-inch 8K-modellen die onder meer Dolby Vision, Dolby Atmos en HDR10+ ondersteunen. De tv’s zijn voorzien van ingebouwde Onkyo-speakers, beschikken over het IMAX Enhanced-certificaat en draaien op Android TV.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans

Frans
10 januari 2020 om 09:25

Leuk voor etalages en bedrijven maar voor thuis grote onzin 8 k.
4 k is meer dan voldoende voor de woon kamer.
Geef maar updates voor je tv in plaats meer 8 k.
Ik kijk nu 3 jaar 4 k ook disk met Marantz surround 11.2 ook dat is voldoende ook mankeert het weer aan de updates voor recievers het zelfde verhaal ze doen het gewoon niet brengen liever ieder jaar weer een nieuwe uit. Belachelijke de geheugens in de recievers maak je gewoon groter.

Inloggen