TCL komt met tv die ook verticaal te gebruiken is

04 september 2019 1 Minuut 0 Reacties
TCL verticale tv

TCL komt met een televisie die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is, speciaal voor de jongere generatie.

De jongeren van vandaag de dag kijken meer op hun telefoon dan op hun televisie, dus hoe krijg je ze als tv-fabrikant dan weer meer richting de tv? Met een verticale tv natuurlijk. Dat is de gedachte van TCL althans.

Samsung deed het eerder al met de Sero-televisie, en ook TCL heeft het licht nu gezien. De fabrikant komt met een televisie die zowel horizontaal als verticaal te gebruiken is. Je kunt de tv, hangend aan de muur, dus laten draaien richting de verticale modus. Maar, waarom zou je dat doen? De gedachte erachter is dat de huidige generatie jongeren en jonge gezinnen veel tijd op sociale media besteden en dus ook veel videocontent in portraitmodus (verticale modus) bekijken.

De televisie van TCL heeft de naam Smart Screen meegekregen en moet later in 2019 op de markt verschijnen. In eerste instantie zal het model in China gelanceerd worden, waar de 43-inch versie zo’n 500 euro kost, en de 55-inch versie voor iets minder dan 700 euro verkocht zal worden. Beide modellen maken gebruik van een lcd-paneel maar over de verdere specificaties is weinig bekend. Ook is het niet duidelijkm of de verticale tv zijn weg naar België en Nederland zal vinden.

Reacties (0)