Sony verwacht grote groei verkoop 4K Ultra HD tv’s

14 april 2014 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4K-Ultra-HD-retina

Sony wil dit jaar zo'n 20 miljoen lcd led tv's naar retailers verschepen en verwacht met name op het gebied van 4K Ultra HD een grote groei.

Sony is één van de fabrikanten die dit jaar een complete line-up 4K Ultra HD tv’s naar Nederland brengt. De Japanse fabrikant zet net als vorig jaar vol in op de hogere resolutie en verwacht dat het aantal verkochte Ultra HD tv’s in 2014 viermaal hoger zal liggen dan in 2013.

Sony heeft zichzelf als doel gesteld om dit jaar zo’n 20 miljoen lcd led tv’s naar retailers te verschepen en verwacht met name op het gebied van 4K Ultra HD een grote groei. Sony wil 10 procent van de 4K Ultra HD tv-markt in handen krijgen, onder meer door de introductie van verschillende formaten en tv’s in verschillende prijsklassen. Daarbij laat Sony weten zich meer te gaan focussen op eigen productie van tv’s.

Digitimes verwacht dat er dit jaar ongeveer vijftien miljoen 4K Ultra HD tv’s verscheept worden en Sony zou zich al doel gesteld hebben om 1,5 miljoen exemplaren te verschepen. Naast Sony spelen waarschijnlijk Samsung en LG dit jaar een belangrijke rol in de 4K-markt. Daarbij heeft Panasonic twee nieuwe modellen aangekondigd en komt Philips met de eerste echt betaalbare modellen.

Advertentie

Een overzicht van alle 4K Ultra HD tv’s die dit jaar naar Nederland komen vind je in het 2014 home cinema overzicht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)