Sony vernieuwt 2014 Bravia Smart tv platform

07 januari 2014 2 Minuten 1 Reacties
Sony-2014-tv-logo

Sony lanceert deze week tijdens CES 2014 een groot aantal nieuwe tv's, zowel modellen met 4K-resolutie als modellen met Full HD-resolutie. Het draait echter niet alleen om de hardware, ook de software is vernieuwd.

Nieuwe Sony Bravia interface

Sony heeft het Smart tv platform dat op nagenoeg alle tv’s beschikbaar is deels vernieuwd. Met de nieuwe BRAVIA-interface kun je content van YouTube of persoonlijke bestanden zoals bij PlayMemories bekijken naast de conventionele televisie uitzendingen. Het menu is toegankelijk via de ‘One-Flick Remote’. Door omhoog en omlaag te ‘flicken’ is volgens de fabrikant snel door de beschikbare content te navigeren. ‘Top Picks’ is het bovenste kanaal, en laat de meest recent bekeken programma’s, Video on demand (VOD) en foto’s en video’s van je vrienden zien. Daarnaast staan er ook contentsuggesties op basis van je kijkgedrag. Het startscherm toont de categorieën bloksgewijs in rijen bovenaan het programma waar je op dat moment naar kijkt. Vervolgens kun je bladeren door de meest bekeken ‘Hot TV shows’, ‘You might like’ internetvideoaanbevelingen, fotoalbums van vrienden en je eigen opnames.

Quick TV en NFC

Met Quick TV kom je rechtstreeks uit bij de content die je zoekt. De tv start in minder dan 2 seconden op en apps zoals YouTube worden rechtstreeks vanaf de startpagina opgestart, volgens Sony sneller dan ooit. De afstandsbediening is zoals al kort aangegeven compleet vernieuwd. Met de One-Flick Remote blader je volgens Sony comfortabel door content. De afstandsbediening hoeft niet op de tv gericht te worden en beschikt over een touchpad. De afstandsbediening is ook voorzien van NFC voor draadloze aansluiting via aanraken op andere mobiele toestellen: One-Touch Mirroring laat bijvoorbeeld op het grote scherm zien wat er op je smartphone gebeurt.

Social Viewing

Social Viewing is een nieuwe feature waarmee tv kijken een socialere activiteit moet worden. Hiermee volg je de tweets van je vrienden over het tv-programma waar je naar kijkt. Via de ingebouwde camera en microfoon kun je chatten met je vrienden en familie via Skype terwijl je tv kijkt. De videokwaliteit van de camera blijft volgens Sony ook in het halfdonker uitstekend, terwijl de echo-onderdrukkingstechnologie de conversatie helder en duidelijk moet houden.

Advertentie

Live Football Mode

Met Live Football Mode zit je middenin de wedstrijd, aldus de Japanse fabrikant. Het beeld en geluid wordt geoptimaliseerd voor een ‘stadionervaring’. De nieuwe interface omvat ook nieuws en hoogtepunten van de FIFA. Je kunt bij een wedstrijd zelfs het commentaar laten verdwijnen door simpelweg op een knop te drukken.

Cloud

Natuurlijk kan ook integratie met de cloud niet ontbreken. Zo is het mogelijk foto’s en video’s naar ‘PlayMemories Online’, Sony’s eigen cloud, te uploaden vanaf je smartphone, tablet of pc. Vervolgens kun je ze benaderen vanaf je tv en bekijken in 4K-kwaliteit als je tv hierover beschikt. Ook is er een fotogemeenschap genaamd ‘500px’. Daarmee bekijk je hoge resolutie 4K-foto’s van over de hele wereld op je tv.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)