Sony vermindert input-lag in HDR game-modus 2015 en 2016 tv’s

09 november 2016 1 Minuut 0 Reacties
sony-kd-65zd9-review-feature

Sony heeft een update voor zijn 2015 en 2016 tv's uitgebracht waarmee de input-lag met high dynamic range-content teruggebracht wordt.

High dynamic range is niet alleen voor filmfans een interessante ontwikkeling. Ook gamers krijgen met HDR een nog indrukwekkendere game-ervaring voorgeschoteld. Maar, HDR kan zorgen voor een hogere input-lag, wat voor een mindere ervaring zorgt. Sony komt nu met een update die 2016 en 2016 tv’s verlost van dit probleem.

Sony heeft een update voor zijn 2015 en 2016 tv’s met high dynamic range uitgebracht. Deze tv’s beschikken vanuit de doos al over een speciale Game-modus met minimale input-lag maar wanneer een game in HDR gespeeld wordt is deze modus niet te gebruiken. Dit heeft een hogere input-lag tot gevolg. De nieuwste software zorgt er nu voor dat je van HDR-games kunt genieten terwijl je de Game-modus gebruikt. De HDR Game-modus is alleen te gebruiken op de volgende modellen; X85C, S85C, X91C, X90C, X93C, X94C, SD85, XD85, XD94 en XD93.

Daarnaast moet de update de stabiliteit van de tv verbeteren en en ‘judder-probleem’ dat bij specifieke settopboxen waargenomen is oplossen. De nieuwste software kan automatisch via WiFi geïnstalleerd worden, of je kunt de software via de website van Sony op een usb-stick zetten. De update van Sony valt samen met de lancering van de PlayStation 4 Pro. Deze nieuwe gameconsole kan spellen in 4K-resolutie en HDR weergeven.

Advertentie

Lees meer over de beste tv’s voor het spelen van games.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)