Sony toont commercial ter promotie van 4K Ultra HD tv’s en content

04 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4K-commercial

Sony is al jaren dé tv-fabrikant als het aankomt op fraai gemaakte commercials ter promotie van nieuwe technieken en hardware. Ook met de komst van 4K Ultra HD pakt het bedrijf weer groots uit.

Wie kent de Sony commercial met de gekleurde stuiterballen nog? Die commercial had ook dit jaar weer gebruikt kunnen worden, maar dan met de nadruk op scherpe details in plaats van de indrukwekkende kleurweergave. Sony heeft echter gekozen voor een compleet nieuwe commercial waarin maar liefst 8 miljoen bloemblaadjes gebruikt worden. Het idee erachter is natuurlijk dat je op Sony’s 4k modellen elk blaadje perfect en haarscherp kunt zien, aangezien elk scherm 8 miljoen pixels kan tonen.

In onderstaande video wordt getoond hoe de commercial tot stand gekomen is. Zoals we van Sony gewend zijn, zijn er zo min mogelijk special effects gebruikt.

Sony heeft inmiddels drie 4K Ultra HD tv’s op de markt gebracht; een 84-inch model dat voor maar liefst 20.000 euro over de toonbank gaat, en de iets goedkopere 55-inch KD-55X9005A en 65-inch KD-65X9005A. In de VS heeft de Japanse fabrikant onlangs ook goedkopere modellen gelanceerd maar het is niet duidelijk of deze tv’s hun weg ook naar Nederland vinden.

Reacties (0)