Sony stopt productie XEL-1 OLED TV in Japan

16 februari 2010 1 Minuut 0 Reacties
Sony_OLED_TV_XEL-1

Hij heeft het lang volgehouden, de XEL-1, maar we wisten dat deze dag eraan zat te komen. Nadat deze OLED TV in 2007 iedereen heeft doen verbazen van schoonheid en een dikte van maar 3mm, gaan we er vanuit dat de wind is gaan liggen en iedereen doorgaat met het leven. Zeker aangezien niet heel veel mensen bijna 2.000 dollar over hebben om uit te geven aan een 11 inch TV.

Sinds het debuut van de XEL-1 hebben maar weinig nieuwe OLED TV’s van Sony de commerciële markt gehaald en de oorzaak hiervoor is hoogstwaarschijnlijk het grote kostenplaatje van de OLED techniek. Vandaag heeft Sony aangekondigd dat het in Japan de stekker trekt uit de verkoop en productie van de XEL-1 TV met als reden de beperkte vraag naar het product. Voor nu zal de XEl-1 wel de te koop blijven in andere laten, maar het gevoel zegt dat dit zo lang duurt als dat de voorraad groot is. Als je nog zo’n ‘collector’s item’ wilt hebben moet je nu je slag slaan.

Update: Het is interessant om te vermelden dat een Japans verslag van AV Watch aangeeft dat het stoppen van de productie en de verkoop een andere reden heeft. Volgens het verslag heeft Japan een wet aangenomen dat TV fabrikanten verplicht een ‘jeugd filter’ toe te voegen aan alle TV’s zodat de jeugd beschermd wordt tegen alles wat slecht is op TV. Sony is het hier duidelijk niet mee eens, maar het is een mooie reden om de stekker uit een product te trekken dat toch alleen maar stof staat te happen in de schappen.

Reacties (0)