Sony, Panasonic en Samsung komen met universele 3D brillen

08 augustus 2011 1 Minuut 1 Reacties
Panasonic-3D-bril

In maart meldden we al dat onder andere Panasonic druk bezig was met de ontwikkeling van een universele 3D bril die bij 3D TV's van meerdere merken gebruikt kan worden, maar vandaag lijkt de kogel dan ook echt door de kerk. Sony en Samsung hebben zich ook aangesloten bij de alliantie welke in 2012 de eerste universele 3D brillen op de markt wil brengen.

De fabrikanten werken samen met XpanD, een van de grotere 3D brillen fabrikanten, om één standaard te ontwikkelen voor 3D TV’s die gebruik maken van de actieve 3D techniek. Panasonic, Sony en Samsung geloven heilig in deze techniek en zien gene toekomst in de passieve 3D techniek die bijvoorbeeld LG en Philips gebruiken. De nieuwe 3D brillen komen in 2012 op de markt. De fabrikanten zullen de meest recente infrarood en Bluetooth technieken in de brillen verwerken. Hierdoor zijn ze ook compatibel met de 2011 3D TV’s. Of de prijzen van 3D brillen omlaag gaan door deze samenwerking is helaas niet bekend.

Bron: Techradar


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Michel Ender

Michel Ender
09 augustus 2011 om 11:45

Goed initiatief van die shutterglasproducenten.

Grappig dat passief steeds vaker als beter (minder crosstalk etc.) wordt weggezet door de diverse (marketing)”deskundigen”.
Men vergeet voor het gemak dat er (tot op heden) bijna geen content is voor particuliere gebruikers. Immers alles is nog in SBS formaat. En over het feit dat het passieve formaat maar op halve resolutie draait wordt ook lekker bagitaliserend gedaan.
Voorals nog gebruik ik zelf al bijna 2 jaar het Nvidia 3d systeem i.c.m. shutterbrillen, een computer en een 104 inch filmdoek. En dat is bij films en games nog steeds SUPER!

Inloggen