Sony onthult de HMZ-T1 ‘Personal 3D Viewer’

31 augustus 2011 1 Minuut 6 Reacties
Sony-3D-Viewer-feature

Als je echt een unieke 3D ervaring wilt hebben dan heeft Sony nu het perfecte product voor je; de ‘Personal 3D Viewer’, HMZ-T1. Dit is 's werelds eerste draagbare headset met dubbele HD OLED schermen en gesimuleerd 5.1 surroundgeluid - waarmee zowel 2D als 3D materiaal bekeken kan worden en je ook in 3D kunt gamen. De twee kleine OLED displays moeten zorgen voor een extreem hoog contrast, realistische kleuren en een snelle reactietijd.

De OLED displays hebben ieder een resolutie van 1.280 bij 720 pixels (HD-Ready) en maken gebruik van een speciale kleurenscheidingstechnologie om een kleurenfilter op de witte, organische basislaag te leggen, waardoor je meer verschillende kleuren krijgt en helderdere, strakkere beelden die zo helder en scherp zijn dat het volgens Sony net lijkt alsof je erbij bent. De Virtual Phones technologie moet zorgen voor een geluidsveld dat klinkt alsof je omgeven bent door luidsprekers in een echte 5.1 home cinema surround opstelling. Je kunt kiezen uit vier verschillende surroundgeluidsmodellen, waaronder bioscoop, gaming, muziek en standaard.

De horizontale kijkhoek in de headset van de ‘Personal 3D Viewer’ is verlengd naar naar 45 graden. Hierdoor bedraagt de virtuele kijkafstand twintig meter en wordt een 750 inch bioscoopscherm gesimuleerd. Een ingebouwd lichtscherm moet het gevoel versterken dat je in een bioscoop aanwezig bent. De HMZ-T1 Personal 3D Viewer moet eind november in de Nederlandse schappen liggen voor een adviesprijs van 800 euro. Mocht je een fanatiek gamer zijn of graag alleen een film bekijken dan is dit apparaat zeker een uitkomst.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (5)

MChellinga

MChellinga
01 september 2011 om 20:04

HEEEEL erg nice! Ben erg benieuwd!

Inloggen
Justus

Justus
07 september 2011 om 12:28

heel mooi, ga ik zeker kopen voor mw3 en battlefield.

Inloggen
coboll

coboll
26 november 2011 om 00:02

In diverse fora vind je veel laaiend enthousiaste reacties op aankondiging van de Sony HMZ-T1. De geboorte van dit product belooft een doorbraak te worden in de al lang bestaande wereld van de VR-brillen. Je krijgt de indruk dat het storm gaat lopen zodra de verkoop van dit gadget start. Als ze veel profijt van hun vinding willen hebben, zal Sony de markt snel en in voldoende mate van deze HMD moeten voorzien, omdat de concurrentie uiteraard niet stil zit. Waarschijnlijk zullen andere fabrikanten op niet al te lange termijn soortgelijke brillen introduceren en zal de strijd om betere specificaties en gebruiksgemak losbranden. Misschien loont het de moeite om de behoeftebevrediging enige tijd uit te stellen?

Inloggen
wknokke

wknokke
15 januari 2012 om 16:04

waar kan ik hem kopen?

Inloggen


15 januari 2012 om 16:41

Nog nergens gezien in NL.

Inloggen
wknokke

wknokke
09 februari 2012 om 17:10

Bij Correct kan je een demo zien. Ik moet zeggen dat het indrukwekkend is. Beeld in 3d (harry potter) is prachtig. Ik vond het apparaat wel een hoog plastic gehalte hebben en dat is beste jammer gezien de prijs.

Inloggen