Sony lanceert AF9 Master-serie oled televisies met X1 Ultimate-processor

31 juli 2018 2 Minuten 2 Reacties
Sony-AF9-oled-2

Sony heeft vandaag naast de ZF9-serie lcd tv's een nieuwe premium serie oled tv's aangekondigd, de zogenaamde Master AF9-serie. Deze oled tv's komen in een 55-inch en een 65-inch formaat en beschikken over de nieuwste X1 Ultimate-processor die voor een optimale beeldkwaliteit moet zorgen.

Sony AF9 Master serie oled tv’s

De AF9-modellen zijn wederom twee nieuwe oled tv’s in het assortiment van Sony. De Japanse fabrikant had de AF8-serie eerder dit jaar al gepresenteerd. De nieuwe modellen moeten wederom een stap vooruit zijn op het gebied van beeldkwaliteit, met name door de vernieuwde X1 Ultimate-processor. Deze beschikt over functies als Object Based HDR Remaster, Super Bit Mapping 4K HDR, Dual database processing en Object Based Super Resolution, waarmee beelden geanalyseerd en geoptimaliseerd worden. Daarnaast heeft Sony een nieuwe ‘panel controller’ toegevoegd en is er de nieuwe Pixel Contrast Booster-modus waarmee het dynamisch bereik en de het kleurbereik vergroot moet worden.

Sony heeft ook weer samengewerkt met Netflix. Dit heeft geresulteerd in de Netflix Calibrated Mode waarmee beide partijen de beeldkwaliteit te garanderen zoals de producent het bedoeld heeft. Ook is er ondersteuning CalMAN’s professionele kalibratie. Op het gebied van software zien we Android TV weer terug, inclusief ingebouwde Chromecast-ondersteuning.

Qua verdere specificaties krijgen we alles dat tegenwoordig op een premium tv moet zitten, waaronder de 4K-resolutie en natuurlijk HDR-weergave in de vorm van HDR10, HLG en Dolby Vision. De nieuwe AF9-serie televisies beschikken net als hun voorgangers over speakers die achter de glasplaat geplaatst zijn (de Acoustic Surface Audio+ technologie), maar deze keer met een extra centerspeaker in het midden achter het scherm. Ook nieuw is de mogelijkheid om de gehele tv nu als centerspeaker in een surroundsysteem in te zetten. De subwoofer vinden we nog altijd in de voet, achter het scherm. Qua design heeft Sony niet heel veel veranderd; de tv’s zijn minimalistisch vormgeven, komen met een slanke aluminium rand en beschikken over een voet achter het scherm. In de voet zitten ook de aansluitingen verwerkt.

Advertentie

Prijzen en beschikbaarheid

Sony brengt zowel de AF9-serie als de ZF9-serie uit in twee varianten. De oled tv-serie komt in een 55-inch en een 65-inch versie, terwijl de lcd tv-serie in een 65-inch en een 75-inch variant uitgebracht wordt. De prijzen zijn als volgt;

  • KD-55AF9 – € 3.300
  • KD-65AF9 – € 4.500
  • KD-65ZF9 – € 3.000
  • KD-75ZF9 – € 5.000

Lees ook onze Sony ZF9-serie review en Sony AF9-serie review.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

Hans

Hans
01 augustus 2018 om 15:15

Vooral benieuwd wat voor soc erin zit voor smart gedeelte, snap sony echt niet dat ze een goedkope soc van mediatek elke keer gebruiken ipv paar tintjes extra voor snapdragon soc.

Inloggen
dinandus

dinandus
02 augustus 2018 om 09:01

Ik ben meer benieuwd naar de mogelijkheid om via de tv zelf de Dolby Atmos Soundtrack door te geven naar je AVR van o.a. de in Atmos ondersteunde series, films bij de Netflix App van de tv zelf. Dus zonder een losse extra set top box zoals nu bijvoorbeeld de Xbox One S.
Zeker daar eind augustus ook Prime Video dit gaat ondersteunen.
Trouwens schijnt naast Sony nu ook bij de komende 2018 Philips Premium modellen ondersteunt gaan worden??

Inloggen