Sony kondigt Video Unlimited 4K streamingdienst aan

02 juli 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-FMP-X1-4K-mediaspeler

Begin april kondigde Sony al een mediaspeler en een 4K streamingdienst aan die de nieuwe 4K Ultra HD tv's van de fabrikant moeten vergezellen. Deze tv's beschikken namelijk over ondersteuning voor de hoge 4K-resolutie maar content in deze resolutie is nauwelijks beschikbaar.

Sony 4K Media Server

Deze week heeft Sony meer details vrijgegeven over de mediaspeler en de streamingdienst. De speler, welke gaat onder de naam FMP-X1 4K Media Server, wordt voorlopig alleen in de VS gelanceerd en krijgt een prijskaartje van 699 dollar. Huidige eigenaren van één van Sony’s 4K Ultra HD tv’s krijgen daarbij een korting van 200 dollar. Het ‘probleem’ is echter dat deze 4K mediaspeler alleen geschikt is voor 4K tv’s van Sony zelf en bezitters van andere tv’s er dus niks aan hebben.

De FMP-X1 4K Media Server beschikt over 2TB aan interne opslagruimte voor 4K-films maar dit kan volgens Sony uitgebreid worden middels een externe harddisk. Verder is de server voorzien van een HDMI-uitgang, een SD-kaartlezer en twee USB-inputs. De speler moet continue met het internet verbonden zijn.

Sony Video Unlimited 4K

Sony heeft ook de 4K videostreamingdienst die in april aangekondigd werd een naam gegeven. De dienst gaat als Video Unlimited 4K door het leven en moet in de herfst gelanceerd worden. Deze dienst maak het mogelijk 4K-content te streamen richting (exclusief) de 4K Media Server. Voor een 4K-film betaal je 7,99 dollar wanneer je hem binnen 24 uur kijkt en wanneer je de film wilt aanschaffen kost dit je maar liefst 30 dollar.

Voorlopig worden zowel de speler als de dienst alleen in de VS gelanceerd. Het is niet bekend of Sony de speler en dienst op lange termijn ook naar Nederland brengt. Sony’s 55-inch, 65-inch en 84-inch 4K Ultra HD tv’s zijn al wel in Nederland te koop voor een prijs vanaf 4.499 euro.

Via: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)