Sony gelooft niet meer in Blu-ray en zet in op streaming

01 mei 2014 1 Minuut 1 Reacties
Sony-2014-Blu-ray

Er zijn nog veel mensen die zo nu en dan een dvd of blu-ray disc kopen om aan de collectie toe te voegen maar het is duidelijk dat we steeds meer richting het streamen van content gaan.

Ook Sony ziet in dat fysieke media hun langste tijd gehad hebben.

Sony heeft deze week een waarschuwing voor investeerders verspreid waarin het bedrijf aangeeft slechte cijfers te verwachten. Eén van de belangrijkste redenen voor de tegenvallende resultaten is de verkoop van dvd en blu-ray films. De Japanse fabrikant gelooft niet dat fysieke media nog kunnen groeien.

Volgens Sony was dvd een groot succes maar heeft blu-ray de verwachtingen nooit waar kunnen maken. De Japanse fabrikant geeft aan dat het medium nooit ‘mainstream’ geworden is. De dalende verkopen van dvd’s hadden gecompenseerd moeten worden door de toename in het aantal verkochte blu-ray discs maar helaas is hiervan geen sprake.

Advertentie

De fysieke disc heeft te maken met concurrentie van verschillende streamingdiensten. Zo winnen diensten als iTunes en Netflix aan populariteit omdat je vanuit je luie stoel voor een klein bedrag per film of per maand recente films en series kunt bekijken. Sony zelf gaat ook meer inzetten op streaming, onder meer via de eigen Video Unlimited-dienst.

Toch verwacht men niet dat de fysieke disc op korte termijn helemaal zijn verdwijnen. Er zijn immers genoeg mensen die graag een fysieke filmcollectie thuis willen hebben staan, en daarbij wordt eind dit jaar de 4K Blu-ray-standaard verwacht. Met deze standaard worden blu-ray discs met 4K-materiaal realiteit.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

Frans de groot

Frans de groot
05 mei 2014 om 21:50

Ik ben het niet met je eens blue rays zijn altijd perfect en ook geluid kan ik van streaming nog niet zeggen daar mankeert het nog wel veel aan en de kabel of satteliet zijn nooit perfect dus dat haalt het niet bij blueray en 7.1 systeem.

Inloggen