Sony en RealD gaan samenwerken voor de ontwikkeling van 3D TV’s en 3D Blu-ray

21 december 2009 1 Minuut 0 Reacties
REALD-218-85

Net na de aankondiging van de Blu-ray 3D standaard kondigt Sony aan samen te gaan werken met RealD voor de ontwikkeling van de 3D techniek in thuisbioscopen. Dit is een grote stap voor beide bedrijven, aangezien RealD een van de grootste bedrijven achter de 3D projectie en 3D brillen techniek is in bioscopen. Samen met RealD wil Sony de beste 3D home cinema ervaring gaan creëren.

Alhoewel er een groot aantal providers zijn die 3D systemen in bioscopen leveren is RealD de bekendste en grootste. Het bedrijf heeft onlangs aangekondigd dat meer dan 100 miljoen bioscoopbezoekers nu een RealD 3D film gezien hebben, zoals de films Ice age 3 en Up.

Naar eigen zeggen is RealD zeer enthousiast over de deal met Sony en over het integreren van het RealD format in Sony’s 3D producten. Volgens RealD geeft deze samenwerking toegang tot de distributie van 3D content naar Sony displays in hoge kwaliteit door middel van de bestaande HD infrastructuur, een vitaal element om 3D in de thuis omgeving geaccepteerd te krijgen.

Sony heeft geen exclusieve deal met RealD dus we hoeven niet bang te zijn dan verschillende systemen niet meer met elkaar samen kunnen werken. Waarschijnlijk zullen veel grote merken de stap van Sony volgen en een deal sluiten met RealD.

De details van de Blu-ray standaard zijn al een tijdje bekend bij de fabrikanten, maar als consument hoorden we er pas deze maand van. Om deze reden kunnen we tijdens de CES show in januari de eerste 3D producten gaan verwachten.

Meer informatie: 3D

Reacties (0)