Sony begint uitrol HDMI 2.0 firmware-update X9005A 4K tv’s

28 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Sony-4K-Ultra-HD-retina

Hoewel er al heel wat 4K Ultra HD tv's gelanceerd zijn beschikt alleen het model van Panasonic over de nieuwste HDMI 2.0-standaard. Middels een firmware-update voegt ook Sony nu ondersteuning voor HDMI 2.0 toe.

De Japanse fabrikant is in het thuisland begonnen met de uitrol van een firmware-update waarmee de X9005A 4K Ultra HD tv’s voldoen aan de HDMI 2.0-standaard. Deze standaard is met name interessant voor tv’s die de hoge 4K-resolutie ondersteunen aangezien hogere frame rates mogelijk gemaakt worden. Daarnaast biedt de standaard onder meer een maximale doorvoersnelheid van 18Gbit/s, is het mogelijk om twee videostreams tegelijkertijd te versturen naar meerdere kijkers op hetzelfde scherm en wordt een 24bit-kleurdiepte ondersteund.

De firmware-update wordt in Japan uitgerold voor de 55-inch en 65-inch modellen in de X9-serie, én de goedkopere modellen in de X8-serie. Het 84-inch model dat vorig jaar gelanceerd werd moet voorzien worden van een hardware-upgrade om te voldoen aan de HDMI 2.0-standaard. De update voor de andere modellen kan gedownload worden via de website van de fabrikant en wordt middels een usb-stick geïnstalleerd op de tv. Later wordt de update mogelijk ook automatisch via het internet aangeboden. Wanneer de update Europa bereikt is nog niet bekend.

Lees meer over of jouw tv een upgrade naar HDMI 2.0 krijgt en of je ook nieuwe HDMI 2.0 kabels nodig hebt voor deze verbeterde standaard.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)