Sony AF8-serie oled tv’s krijgen prijs vanaf 2900 euro

10 april 2018 1 Minuut 0 Reacties
Sony-AF8-oled-tv

Sony heeft deze week de prijzen van de AF8-serie oled tv's bekendgemaakt. Het 55-inch en 65-inch model uit de serie moeten vanaf eind april te koop zijn voor een prijs van respectievelijk 2900 euro en 3900 euro.

Sony AF8-serie oled tv’s

Vorig jaar introduceerde Sony de opvallende (qua design) A1-serie oled tv’s en dit jaar wordt het oled-assortiment verder uitgebreid met de AF8-serie. Met deze serie, bestaande uit een 55-inch en een 65-inch model, wil Sony oled nog toegankelijker maken. Veel kenmerken van de A1-serie zijn overgenomen bij de nieuwe serie. Ook de nieuwe modellen ondersteunen HDR (High Dynamic Range) en worden aangestuurd door de 4K HDR Processor X1 Extreme-beeldprocessor.

De oled tv’s zijn daarbij uitgerust met een TRILUMINOS-display en bieden ondersteuning voor HDR in de vorm van HDR10, HLG (Hybrid Log Gamma) en Dolby Vision. Net als de A1 is de AF8 uitgerust met de Acoustic Surface-geluidstechnologie. Dankzij deze techniek resoneert het hele scherm mee op de geluidsgolven en komt het geluid dus uit het scherm.

Qua design heeft Sony wel wat aangepast. Zo heeft de nieuwe oled tv-serie een zichtbare voet volgens het One Slate-design concept. Aan de achterzijde is een subwoofer opgenomen en kabelmanagementsysteem verwerkt dat kan worden opgevouwen voor wandmontage. De AF8 is uitgerust met het Android TV besturingssysteem van Google. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijke content zoals video’s of foto’s te bekijken en via Voice Search op de afstandsbediening snel op internet te zoeken via de tv.

Prijs en beschikbaarheid

De Sony KD-55AF8 met 55-inch scherm krijgt een prijs van 2900 euro mee, terwijl de 65-inch KD-65AF8 3900 euro gaat kosten. Beide modellen staan vanaf eind deze maand in de winkels.

Lees ook onze Sony AF8-serie review.

Via Sony


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)