Sky gaat Formule 1 voor de eerste keer in 3D uitzenden

07 februari 2013 1 Minuut 2 Reacties
Sky-Formule-1-HD

Het gebrek aan goede 3D content is één van de redenen waarom 3D nog niet echt geaccepteerd wordt in de huiskamer. Toch zijn er zenders die de moed niet opgeven, zoals Sky. De Britse tak van de betaalzender heeft aangekondigd voor de eerste keer een Formule 1 weekend in 3D te gaan uitzenden.

Formule 1 in 3D bij Sky

Het laatste testweekend van de Formule 1, voor de start van het seizoen, zal op de speciaal voor 3D in het leven geroepen Sky 3D zender uitgezonden worden. De omroep toont alle vier de dagen van het evenement op het circuit van Catalunya in Spanje. De eerste uitzending gaat op 28 februari van start en de laatste uitzending is op 3 maart. Tijdens het weekend krijgen de coureurs de laatste kans zich voor te bereiden op de eerste race van het seizoen welke plaatsvindt in Australië.

Sky heeft helaas nog geen verdere plannen om een daadwerkelijke race in drie dimensies uit te zenden bekendgemaakt. Mogelijk wil de zender eerst zien dat er interesse in is. Sky geeft wel aan dat dit de innovatie is die de zender beloofd heeft. De 3D uitzendingen moeten zorgen voor een intensere race-ervaring met extra diepte en perspectief.

Het testweekend wordt niet alleen in 3D uitgezonden op Sky 3D maar ook op het normale Sky Sports F1 HD kanaal. Alle Sky World HD abonnees hebben gratis toegang tot Sky 3D en dus de Formule 1 uitzendingen.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

tv fan

tv fan
08 februari 2013 om 12:46

Goede zet van Sky, namelijk ook in Duitsland te zien, daar Sky daar ook uitzend. Wanneer gaat Sky onze steeds verder ingekrompen Canal Digitaal overnemen, opdat wij eindelijk ook weer eens een volwaardig
tv pakket krijgen? Liever vandaag dan morgen. Ben de steeds verder halfbakken CD pakketten meer dan zat. Wat te denken van slechts 1 HBO HD kanaal, onvolledig Sport 1 pakket, onvolledig Film 1 pakket, ook slechts een HD kanaal, ook in onwaardig halfbakken HD kwaliteit.
Kortom tijd voor Sky Holland, begin is er met de overname van Eredivisie Live (ook weer kwalitatief halbakken HD) Murdoch, nu de rest nog…

Inloggen
R. Loos

R. Loos
09 februari 2013 om 09:52

Eens Tv Fan. In NL zouden ze eens kwaliteit moeten stoppen in HD en wellicht toekomst 3D materiaal. Als je ziet hoe de BBC HD uitzend, dan valt je mond open. Kunnen wij NL nog iets van leren.

Inloggen