Sharp neemt Pioneer Elite merk over voor LCD TV’s

31 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
pioneerk-lcd-kuro

Pioneer heeft in 2008 de stekker moeten trekken uit de TV productie aangezien het merk maar geen winst kon draaien. Nu komt er een doorstart voor het Pioneer Elite merk want Sharp heeft deze merknaam overgenomen voor haar LCD TV's.

De Pioneer Elite merknaam wordt door Pioneer zelf ook nog gebruikt voor de hogere receiver, Blu-ray en speaker modellen. Deze samenwerking tussen Sharp en Pioneer heeft Sharp toegang tot de high-end showrooms en heeft Pioneer een TV die bij haar andere Elite producten past.

Dat Sharp de LCD TV zaken van Pioneer overneemt komt niet echt als een verrassing aangezien het merk de displays al maakte voor de eerste Pioneer Eilte modellen. Panasonic heeft Pioneer’s plasma technologie rechten gekocht.

Verdere details over de komende Pioneer Elite LCD TV’s zijn er nog niet, maar aangezien ze gebruik maken van Sharp’s LCD displays kunnen we waarschijnlijk LED achtergrondverlichting met local dimming en 3D verwachten. Sharp en Pioneer hebben aangegeven dat de TV’s voorlopig alleen in Noord-Amerika en Canada uitgebracht zullen worden. Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)