Sharp lanceert haar eerste 4K Ultra HD-televisie in Europa

04 september 2014 2 Minuten 0 Reacties
Sharp-UD20

Ruim een jaar nadat andere televisiefabrikanten hun 4K-toestellen lanceerden, zet nu ook Sharp zijn eerste modellen in de markt: de UD20-serie. De serie bestaat uit twee modellen: de zestig inch-versie en de zeventig inch-versie. Beide toestellen beschikken over de Sharp LCD UHD Rich Colour Display-beeldtechnologie.

Specificaties Sharp UD20-serie

Sharp lanceert deze maand haar UD20-serie 4K Ultra HD-TV’s. De UD20-serie beschikt over een 4K-resolutie (3840 x 2160 pixels); een resolutie die viermaal hoger is dan bij Full HD. Dit nieuwe model is THX-gecertificeerd, beschikt over de Yamaha AudioEngine en heeft een slanke aluminium schermrand. Naast het 60-inch formaat introduceert Sharp een 70-inch model. Sharp geeft aan dat het nu het moment is om met een 4K-toestel op de markt te komen, omdat het voldoende 4K-content is. Dat was een jaar geleden inderdaad wel anders. Onder andere Netflix biedt een handjevol series aan in de nieuwe resolutie.

De Sharp UD20-lijn beschikt over heel wat technologie. De nieuwe Rich Colour Display-beeldtechnologie beschikt over een nieuw en verbeterd backlight-systeem, dat meer kleurencombinaties en een breder kleurenspectrum mogelijk maakt. De Super High Resolution Image Engine van Sharp schaalt de signalen die niet in UHD zijn opgenomen op zodat deze bijna overeenkomen met 4K; het is nog even afwachten of er daadwerkelijk verschil in beeldkwaliteit waarneembaar is. Daarnaast zorgt het Local Contrast Control-systeem ervoor dat het contrast automatisch op pixelniveau wordt aangepast.

Video on demand en smart devices

Via Aquos Net+, de Smart TV-portal van Sharp, biedt de UD20-serie direct toegang tot een groeiend aantal video on demand-diensten, waaronder Uitzending Gemist, Netflix en online video- en muziekdiensten zoals YouTube.

Advertentie

Met behulp van de Sharp Aquos Remote Lite-app op smartphone of tablet kan de UD20 bediend worden met voice-control (alleen Android) of met draai- of schudbewegingen van het mobiele apparaat. De UD20-TV heeft een ingebouwde Wi-Fi-adapter waardoor deze eenvoudig aangesloten kan worden op het internet. Tevens kan de TV geïntegreerd worden met mobiele apparaten dankzij Miracast en DNLA Wireless Streaming-technologie. Hierdoor is de inhoud van een smartphone of tablet weer te geven op de TV.

Prijs en beschikbaarheid

De TV’s beschikken tevens over vier HDMI-ingangen die 4K-signalen aankunnen en over HDMI 2.0, geschikt voor een 60 FPS-transmissie. De Sharp LC-60UD20EN en LC-70UD20EN zijn later deze maand in de winkel verkrijgbaar voor een aanbevolen verkoopprijs van respectievelijk € 3.299,00 en € 4.999,00.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)