Sharp lanceert 70 inch LED TV, komt later dit jaar naar Europa

20 april 2011 1 Minuut 0 Reacties
sharp-70-inch-LED-TV

Tijdens de CES 2011 afgelopen januari liet Sharp haar 70 inch LCD/LED TV's al zien, maar nu komt het merk ook met een modelnummer, verdere details en een aantrekkelijke prijs voor de VS. Een Europese variant van de reusachtige TV zal later dit jaar gelanceerd worden en zal ook iets afwijken van dit model.

We hebben natuurlijk wel eens grotere TV’s gezien maar weinig van deze modellen waren ook echt voor de gewone mens beschikbaar. Sharp wil dit met haar nieuwe 70 inch flatscreen TV, genaamd de 70LE732U in de VS, veranderen. De TV heeft een Full HD panel dat gebruik maakt van de Quattron techniek van Sharp. Daarnaast wordt er Full LED achtergrondverlichting gebruikt, helaas zonder local dimming. Voor media streaming is DLNA geïntegreerd en de TV beschikt over vier HDMI inputs. Over 3D is door Sharp niks gemeld.

In de VS zullen ook diensten als Netflix, Vudu en CinemaNow toegankelijk zijn via de internet protal van Sharp. Geen van deze zijn nog beschikbaar in Europa, maar het laat wel zien dat Sharp zich focust op de Smart TV functionaliteit.

Sharp’s 70 inch LED TV komt in vier verschillende varianten en moet deze zomer in de VS te koop zijn. De prijs? Deze valt nog reuze mee, want voor 3.800 dollar kun je hem thuis hebben staan. Sharp zal later dit jaar een model speciaal voor Europa lanceren.

Bron: FlatpanelsHD


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)