Sharp kondigt tweede generatie 8K Ultra HD tv’s aan

30 augustus 2018 1 Minuut 1 Reacties
Sharp-2e-gen-8k

Sharp lanceert drie nieuwe 8K-modellen van 60-inch, 70-inch en 80-inch. De tweede generatie zal in Europa vanaf begin 2019 verkrijgbaar zijn.

Sharp heeft eerder dit jaar zijn eerste 8K-televisie op de markt gebracht; een 70-inch model dat wij reeds aan de tand gevoeld hebben. Inmiddels heeft het bedrijf een tweede generatie ontwikkeld. De nieuwe serie komt in drie varianten.

Sharp lanceert 2e generatie 8K-televisies

Sharp lanceert drie nieuwe 8K-modellen van 60-inch, 70-inch en 80-inch. De tweede generatie zal in Europa vanaf begin 2019 verkrijgbaar zijn; op de Aziatische markt is dat al iets eerder.

De nieuwe modellen hebben een zestien keer hogere resolutie dan full HD, wat 8K Ultra HD genoemd wordt. De schermen bestaan uit 33 megapixels, wat zeer scherpe beelden met veel details mogelijk maakt.

Advertentie

Voor de nieuwe televisies heeft Sharp de 8K-beeldprocessor verbeterd. Deze kan beelden van 4K UHD en 2K full HD naar 8K-kwaliteit opwaarderen. Het unieke detectie-algoritme definieert het aantal beeldpunten en verschaalt deze vervolgens naar het pixelraster van de 8K-modellen. De beeldprocessor verwerkt realtime grote hoeveelheden data met een dubbele verwerkingssnelheid van 100Hz. Dat moet volgens de Japanse fabrikant zorgen voor soepel bewegend beeld zonder het zogenaamde “ghosting-effect”.

Met de tweede generatie 8K-televisies brengt Sharp naar eigen zeggen ‘realistisch beeld’ op een hoger plan. Het vlaggenschip, de 80-inch versie, is uitgerust met het nieuw ontwikkelde UV2A II lcd-paneel. Dit paneel werkt met efficiënte lichttransmissie, wat weer voor een hogere helderheid en intensere kleuren moet zorgen.

Helaas kan Sharp is nog niets vertellen over de exacte specificaties, prijzen of lanceerdata. Het 80-inch model komt volgens de fabrikant snel in Europa beschikbaar.

Reacties (1)