Sharp introduceert ultradunne en draadloze LCD/LED TV’s

25 augustus 2011 1 Minuut 0 Reacties
Sharp-Freestyle-draadloos

Wat is nou de meest ideale TV? Natuurlijk dun, het liefst zonder enige vorm van bedrading en met een goede beeldkwaliteit. Sharp heeft dit alles voor elkaar gekregen met de AQUOS F5 Series, welke vandaag in Japan gelanceerd is. Alle modellen uit deze Freestyle serie zijn ultradun, draadloos en maken gebruik van displays met high-end LED achtergrondverlichting.

De AQUOS F5 Series bevat modellen in vier verschillende afmetingen; 20, 32, 40 en 60 inch. Het grootste model van 60 inch weegt maar 21 kilogram dus naast dun, hoogwaardig en draadloos zijn de TV’s ook nog eens mobiel. Het 60 inch model heeft een dikte van 37,2mm en komt net als de 40 inch versie met een Full HD resolutie weergave en een 1.000.000:1 contrastverhouding. De twee kleinere modellen moeten het doen met een HD-Ready resolutie van 1.366 bij 768 pixels en een contrastverhouding van 400.000:1. De prijzen varieren van omgerekend 720 euro voor het 20 inch model tot omgerekend 3.400 euro voor het 60 inch model.

Verder beschikken de modellen in de AQUOS Freestyle F5 Series over een losse, maar draadloze, digitale TV tuner, Wifi netwerkmogelijkheden en ondersteuning voor draadloze verbinding met smartphones en Sharp Blu-ray spelers. Nou moeten we wel zeggen dat draadloos natuurlijk een gevaarlijk woord is. Uit het persbericht van Sharp blijkt namelijk niet dat de TV zonder stroomkabel kan werken. Deze moet je dus helaas nog steeds aansluiten. Maar, geen reden tot teleurstelling want Sharp heeft momenteel nog geen intentie om de TV’s naar Europa te brengen.

Bron (en meer foto’s): Akihabara


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)