Sharp brengt reusachtig 120″-scherm met 8K-resolutie voor showrooms uit

12 september 2020 1 Minuut 0 Reacties
Sharp 8M-B120C-IM

De Japanse fabrikant Sharp heeft een scherm uitgebracht waar de gemiddelde thuisbioscoopfanaat van zal watertanden. Het scherm van de 8M-B120 is namelijk maar liefst 120 inch groot en ondersteunt de 8K-resolutie en 120Hz-beeldverversing. Dat scherm is echter vooral bedoeld voor professionele toepassingen, zoals in kantoren en showrooms.

Sharp 8M-B120

Met een breedte van 2,7 meter, hoogte van 1,6 meter, diepte van 17 centimeter en gewicht van zo’n 187 kilogram is dit geen apparaat dat bij de gemiddelde consument aan de muur zal kunnen hangen. Het lcd-scherm van 120 inch (ruim drie meter) is volgens Sharp het grootste in z’n soort. De fabrikant heeft voor de productie van het scherm gebruikgemaakt van dezelfde UV2A-techologie die ook voor diens 8K-televisies voor consumenten gebruikt wordt. Deze technologie moet onder andere voor een veel beter contrast (3500:1) zorgen dan bij conventionele lcd-tv’s.

De 8M-B120 beschikt over vier HDMI-ingangen, waarvan er één een versie 2.1 is. Daarmee kun je dus 8K-beelden op 60Hz- en 4K-beelden op 120Hz bekijken. HDR-weergave wordt ondersteund, maar het is niet precies bekend welke formaten worden ondersteund. De luidsprekers hebben een totaal vermogen van 70 watt, verdeeld over vier exemplaren van tien watt en twee van vijftien. Sharp meldt dat het scherm niet alleen voor digital signage kan dienen. Vanwege zijn grootte kunnen ook uitstekend blauwdrukken en andere soorten ontwerpen worden getoond. Het scherm verbruikt 1520 watt en moet zo’n zestien uur aan één stuk aan kunnen staan zonder nadelige gevolgen.

De Sharp 8M-B120 moet ergens in september beschikbaar komen. Prijzen worden op aanvraag bekendgemaakt, zo meldt de fabrikant in een persbericht.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)