Sharp brengt eerste oled tv uit in Japan

12 mei 2020 1 Minuut 1 Reacties
Sharp oled tv

Sharp heeft in thuisland Japan zijn eerste oled televisie uitgebracht. De keuze voor de oled-techniek moet ervoor zorgen dat Sharp ook op het gebied van high-end televisies weer een rol van betekenis gaat spelen.

Steeds meer tv-fabrikanten kiezen voor de oled-techniek. Eerder gingen onder meer Acer, Huawei, Xiaomi en Vizio over stag en zelfs Samsung is aan het werk met de techniek. De Zuid-Koreaanse fabrikant gooit er echter een eigen quantum dot-sausje overheen in de vorm van QD-OLED.

Sharp heeft het al jaren moeilijk in de tv-markt, en het gevolg hiervan is dat we het merk in de Nederlandse en Belgische winkels nauwelijks meer terugzien. Met name op het gebied van premium televisies heeft het bedrijf veel marktaandeel verloren en zelfs de lancering van 8K lcd-televisies heeft daar geen verandering in kunnen brengen. De overstap naar oled voor het premium segment moet daar wel verandering in brengen, aldus het bedrijf zelf.

De CQ1-serie is de eerste oled tv-serie van Sharp, bestaande uit 55-inch en 65-inch modellen die voorzien zijn van de 4K-resolutie en draaien op Android TV. Daarnaast beschikken de tv’s over de nieuwe Medialist S1-processor en HDMI 2.0-poorten. De prijzen starten in Japan bij 280.000 yen. Of en wanneer de tv’s naar Europa komen is nog niet bekend.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (1)

AF

AF
12 mei 2020 om 13:05

Als je Turkse panelen in je tv’s gaat stoppen is het vragen om problemen! Zeer slechte kijkhoek, budget afwerking. Ooit verkochten wij Sharp als kwaliteitsmerk. Gingen zelden defect. Nu zijn ze met de verkeerde partij gaan samenwerken.

Inloggen