SES begint volgend jaar met 4K-uitzendingen via de satelliet

20 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
4K-Ultra-HD-retina

Bij de introductie van een nieuwe techniek zijn de satellietproviders vaak de eersten die met testzenders komen. Dit was ook het geval met 4K Ultra HD want SES toonde eerder dit jaar al een aantal uitzendingen in de hoge resolutie.

Tijdens een bijeenkomst met analisten maakte Romain Bausch, CEO van het Luxemburgse SES, deze week de plannen voor 4K Ultra HD bekend. De satellietprovider gelooft voor de volle 100 procent in de hoge resolutie en zet er dan ook vol op in. Vanaf volgend jaar moeten de eerste 4K Ultra HD-uitzendingen via de satelliet de wereld ingestuurd worden en in de tweede helft van dit decennium zal het aanbod snel toenemen.

SES verwacht dat Ultra HD in 2020 helemaal uitgerold zal zijn en dus in de vorm van vele kanalen middels de satelliet aangeboden zal worden. Het bedrijf geeft aan dat omroepen en andere uitzendinstanties achter 4K staan en er in willen investeren. Het jaar van de omslag is naar verwachting 2016. In dat jaar vinden de Olympische Spelen in Rio de Janeiro plaats en is er weer een Europees Kampioenschap voetbal. Consumenten gaan juist vlak voor deze evenementen voor een nieuwe tv en een 4K Ultra HD tv lijkt dan een goede optie. Ook zijn verschillende bedrijven, waaronder Sony, al bezig met de voorbereidingen voor het uitzenden van deze evenementen in 4K-resolutie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)