Samsung wil tv als centrale plek voor smart home gebruiken

29 december 2015 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Tizen-smart-tv-2015-full

Je volgende Samsung-televisie kan in 2016 zomaar als een centraal punt gebruikt worden voor smart home-producten en verbonden gadgets. De 2016-lineup bevat namelijk SmartThings-sensoren, zodat het Internet of Things (IoT) ondersteunt.

Samsung-televisie als centraal punt van de smart home

De Zuid-Koreaanse televisiemaker Samsung heeft aangekondigd dat de 2016-lineup van smart tv’s ondersteuning zullen aanbieden voor het Internet of Things. Daardoor wordt de tv straks het centrale onderdeel van de smart home, waar je tevens ook je connected gadgets mee kunt bedienen. Dat maakt Samsung bekend in een persbericht. Tijdens de CES in januari zal het bedrijf meer informatie over de IoT-televisies bekendmaken. De techniek is gebaseerd op die van SmartThings – een bedrijf dat Samsung in 2014 opkocht voor 200 miljoen dollar.

Mocht het plan van de fabrikant van de grond komen, dan wordt de smart tv straks dus het centrale onderdeel binnen het slimme huis van de toekomst. Zodoende krijg je alle belangrijke informatie over je huis en gadgets gepresenteerd op het grootste scherm in huis. Zo kun je bijvoorbeeld een notificatie krijgen wanneer de wasmachine klaar is of wanneer de melk bijna op is. Meer details volgen dus volgende maand tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas, dat gehouden wordt van 6 tot en met 9 januari 2016.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)