Samsung voegt Alexa, Google Assistent en AirPlay 2 toe aan tv’s

07 januari 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung Alexa Google

Opvallend nieuws vandaag uit het kamp van Samsung. De Koreaanse fabrikant lijkt op meerdere vlakken compatibiliteit boven het eigen ecosysteem te verkiezen en brengt dan ook ondersteuning voor Google Assistant, AirPlay 2 en Alexa naar zijn 2019 smart tv's.

Google Assistant en Alexa naar Samsung tv’s

Als je een Samsung smart tv met je stem wilt bedienen dan had je tot dit jaar alleen de mogelijkheid om Samsung’s eigen Bixby te gebruiken, maar daar komt in 2019 verandering in. Samsung opent zijn systeem voor andere spraakassistenten en er worden meteen twee grote concurrenten van Bixby toegevoegd. Alle 2019 smart tv’s krijgen namelijk ondersteuning voor de Google Assistant en Amazon’s Alexa.

Het werkt niet direct vanuit de doos, want het addertje is dat je wel een apparaat als een Amazon Echo of een Google Home nodig hebt om de tv aan te sturen. Als je dus een compatibele speaker (of een ander apparaat hebt) dan kun je middels je stem van kanaal veranderen, de tv aan- of uitzetten, een app opstarten en nog veel meer.

Bixby verdwijnt dan ook niet. Samsung’s eigen spraakassistent is de enige echt ingebouwde spraakassistent, en zal dat voorlopig ook nog wel blijven. Daarbij heeft Bixby wat meer geavanceerde mogelijkheden dan Alexa en de Google Assistant aangezien de spraakassistent verweven is met de Tizen-software. Bixby kan tot slot ook via de afstandsbediening van de Samsung tv opgeroepen worden en dat is met Alexa of de Google Assistant niet mogelijk.

Advertentie

Toch is het een belangrijke en positieve stap van Samsung. Het bedrijf lijkt zich te realiseren dat veel consumenten al aardig geïnvesteerd zijn in het ecosysteem van Google of Amazon, en om die consumenten toch te bereiken is compatibiliteit het kernwoord. Of ook toestellen van voor 2019 de update krijgen is nog niet bekend.

Ook iTunes en AirPlay 2 komen eraan

Maar, dat is niet alles want Samsung laat ook weten dat zijn 2018- en 2019-modellen ondersteuning voor AirPlay 2 en iTunes gaan krijgen. Dit betekent dat je media op je iPhone of iMac via AirPlay 2 op je Samsung smart tv kunt weergeven, en dat je media van iTunes op je tv kunt afspelen. Daarnaast kun je iTunes-content direct via de Samsung tv kopen. Ook dit is een stap die we niet hadden zien aankomen maar die we absoluut waarderen.

Voor al het nieuws rondom CES 2019 kun je in onze uitgebreide nieuwsdatabase terecht.

Reacties (0)