Samsung toont vernieuwde F9500 OLED TV met MultiView

08 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Super-OLED

Samsung heeft tijdens CES 2013 niet alleen een nieuwe Ultra HD TV getoond, de fabrikant toonde namelijk ook een nieuwe versie vaan haar eerste OLED TV. De 55 inch OLED TV werd tijdens CES 2012 al gepresenteerd maar heeft de markt nog steeds niet bereikt. Toch heeft Samsung niet stilgezeten en de OLED TV, met de naam F9500, op verschillende punten verbeterd.

Samsung F9500 OLED TV

Heel spannend was het dus niet en het was ook te verwachten maar Samsung toonde vol trots haar 55 inch OLED TV nogmaals. De TV maakt gebruik van de RGB OLED techniek die moet zorgen voor intensere kleuren, diepe zwartwaarden en levendige beelden. Het grote voordeel van OLED is dat er geen achtergrondverlichting meer nodig is en de OLED TV zeer slank geproduceerd kunnen worden. Dat brengt overigens wel het nadeel met zich mee dat OLED TV’s op dit moment nog aan de prijzige kant zijn. Het is echter nog niet bekend wanneer de F9500 OLED TV op de markt verschijnt en voor welke prijs.

MultiView

Samsung bracht echter wel wat nieuwe en interessante informatie over de OLED TV gegeven. Het model beschikt namelijk over de zogenaamde MultiView techniek. Hiermee is het mogelijk dat twee personen op dezelfde TV naar andere content kijken. Wanneer deze personen ieder de speciale 3D brillen opzetten wordt de ene persoon voorzien van content van bron 1 en de tweede persoon zien content van bron 2. Beide beelden zijn volgens Samsung in Full HD resolutie waardoor je niet op beeldkwaliteit inlevert. Je kunt tot maximaal 10 brillen tegelijkertijd gebruiken voor MultiView waarbij gekozen kan worden uit dezelfde twee bronnen.

Overigens toonde concurrent LG eerder vandaag ook een nieuwe versie van haar 55 inch OLED TV welke in het voorjaar in Nederland te koop moet zijn. De twee fabrikanten zijn nog steeds in een hevige strijd verwikkeld.

Meer Samsung producten voor 2013

Samsung komt dit jaar met een groot assortiment aan home cinema producten. In het 2013 home cinema overzicht vind je alle nieuwe LCD en plasma TV’s, home cinema systemen en Blu-ray spelers die Samsung dit jaar naar Nederland brengt.

Reacties (0)