Samsung toont 19 inch transparant AMOLED display tijdens CES 2011

01 januari 2011 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-transparent-AMOLED

Samsung is al een tijdje in de ban van de OLED (ook wel haar eigen AMOLED) techniek en de fabrikant heeft nu een nieuw prototype AMOLED display klaarstaan voor de CES in Las Vegas volgende week. Samsung wil hier haar zogenaamde qFHD transparante AMOLED display van 19 inch tonen. Binnen niet al te lange tijd moeten deze displays op de markt komen, niet alleen voor TV's, maar ook monitoren.

Transparante AMOLED TV’s

Volgens Samsung is dit het eerste grote transparante AMOLED display ter wereld en maakt het niet uit of het display aan of uit staat – het behoudt 30 procent transparantie. Dit is in vergelijking met de standaard 10 procent transparantie in andere modellen, van andere fabrikanten.

Ook geeft Samsung aan dat het 19 inch AMOLED model de hoogste resolutie zal bevatten dat tot op heden op een AMOLED scherm van 19 inch of groter te zien was. De technologie kan gebruikt worden voor mensen die op een nieuwe manier willen surfen op het internet en tegelijkertijd TV willen kijken. Samsung zal ook een 14 inch variant tonen die gebruik maakt van dezelfde technologie. Dit model is voor notebooks ontwikkeld.

Reacties (0)