Samsung stopt later dit jaar met productie van lcd’s

31 maart 2020 1 Minuut 8 Reacties
Samsung-UE55RU7470-Lifestyle

Samsung Display stopt vanaf later dit jaar met de productie van lcd's. De fabrikant weten dat dit voor het einde van het jaar gebeurt. Op dit moment is het zo dat het bedrijf in twee landen schermen produceert: in China en in Zuid-Korea.

Samsung stopt lcd-productie

Tot eind 2020 gaat Samsung nog aan orders voldoen, laat het bedrijf weten tegenover Reuters. Bovendien betekent dit niet dat Samsung ook stopt met de verkoop van zijn eigen QLED- en lcd led-televisies. Het bedrijf koopt nu al lcd-panelen bij andere partijen in en zal dit in de toekomst dus alleen maar meer gaan doen.

Ook is meteen bekendgemaakt dat de fabrikant voornemens is één van de twee productielijnen in Zuid-Korea te gebruiken voor het produceren van ‘de quantum dot-schermen van de toekomst’. Wat die schermen precies gaan zijn is niet duidelijk, maar er gaan al langere tijd geruchten over oled-panelen met de quantum dots van het bedrijf. Daarnaast werkt Samsung al een tijdje aan de microled-techniek, waarvan de eerste modellen vooralsnog onbetaalbaar zijn voor de gemiddelde consument. Tot slot zou Samsung volgens recente geruchten een hoop geld gestoken in de ontwikkeling van QNED, wat simpel gezegd een combinatie van quantum dots en micro-leds is.

Hoewel er dus nog veel onduidelijk is lijkt Samsung de beeldtechniek voor de toekomst bijna klaar te hebben en kan de productie van lcd-panelen dus gestopt worden.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (4)

Audiofreak1

Audiofreak1
31 maart 2020 om 19:46

Een gewaagde stap, Samsung heeft het moeilijk in de strijd met LG. De markt in Led lcd schermen is groter dan je denkt. Grote speler op dit vlak is LG Display. Die levert aan bijna alle TV merken hun kwalitatieve goede panelen. Ik denk dat dit Samsung niet ten gunste zal komen. We shall see!

Inloggen
Audiofreak1

Audiofreak1
31 maart 2020 om 21:32

Foutje in mijn systeem, reactie leek weg te zijn maar staat er toch nog op. Erg vreemd. Vorige reactie mag worden verwijderd. Excuses daarvoor.

Inloggen


31 maart 2020 om 21:55

Kan gebeuren. Ergens een hick-up wellicht. Voor de duidelijkheid; geen censuur hier. 🙂

Inloggen
Gert

Gert
31 maart 2020 om 22:44

Hun panelen deugen toch niet.
Weer derderangs rommel waar we van verlost gaan zijn.👍

Inloggen
Peter

Peter
01 april 2020 om 09:19

Het word toch allemaal oled nog steeds het beste beeld

Inloggen
Gert

Gert
01 april 2020 om 10:05

Klopt helemaal. In 2013 al gebleken dat Samsung er niet in slaagt om dergelijke duurzame schermen te produceren.
Vreselijk dat zij die dan gaan afbreken en Qled promoten. Marketingsgewijs zijn het je reinste bandieten.

Inloggen
Multimediaknaller

Multimediaknaller
11 april 2020 om 15:08

Wat marketing allemaal niet kan doen… 🤣

Inloggen
Rob

Rob
01 april 2020 om 10:43

Smarttv + Soundbar na 3.5 jaar naar de knoppen. Soundbar niet meer te maken omdat Samsung geen onderdelen meer maakt. Contacten met klantenservice ( voc.nl@samsung.com) een regelrechte ramp. Zijn niet bereid tot enige genoegdoening en laten je volledig zakken met hun arrogante behandeling van hun klanten. Werd tijd dat zij zich uit deze markt terugtrekken. Zelden zoveel negatiefs gelezen in diverse klachtenfora over Samsung’s producten.

Inloggen