‘Samsung schrapt kleinere microled-televisies in 2022’

09 november 2021 1 Minuut 1 Reacties
Samsung microLED 2021 1

Er wordt alweer drie jaar gesproken over microled-televisies, maar vooralsnog is deze techniek niet interessant voor de gemiddelde consument. Niet alleen door de hoge prijs maar ook door de extreem grote formaten. In 2022 zou daar verandering in moeten komen aangezien Samsung van plan was ook kleinere formaten uit te brengen, maar die plannen lijken nu geschrapt.

Volgens het Koreaanse ETNews heeft Samsung de plannen voor ‘kleine’ microled-televisies in de ijskast gezet. De Koreaanse fabrikant zou zich focussen op modellen van 89-inch, 101-inch en 114-inch, die in 2022 op de markt moeten verschijnen. Kleinere modellen van 70- en 80-inch zouden niet meer tot de plannen behoren omdat Samsung zich zou focussen op de markt voor ultragrote televisies.

Het is volgens ETNews lastig om  een 4K-resolutie microled-televisie onder de 100 million won (73.000 euro) op de markt te brengen en 8K-televisies worden al verkocht in combinatie met de lcd- en oled-techniek. De uitdaging van de microled-techniek ligt dan ook niet bij het maken van extreem grote schermen. Het wordt juist makkelijker wanneer de schermen groter worden. Dan neemt de pixeldichtheid (de afstand tussen pixels) immers af. Bij kleinere schermen moeten de pixels – wat in het geval van microled ook meteen de leds zijn – dichter op elkaar geplaatst worden, wat lastig en duur is.

Reacties (1)