Samsung lanceert The Wall Luxury microled tv’s in juli

13 juni 2019 2 Minuten 0 Reacties
Samsung The Wall Luxury

Samsung heeft deze week tijdens een evenement in New York laten weten dat we de eerste microled-televisies in juli op de markt kunnen verwachten.

De displays, door Samsung bestempeld als ultra-luxe schermen, komen beschikbaar als microled-modules die samengevoegd kunnen worden tot displays van 73-inch in 2K-resolutie (full hd) tot 292-inch in 8K-resolutie.

De eerste microled-televisies van Samsung gaan onder de naam ‘The Wall Luxury’ en zijn eigenlijk niet voor de ‘normale consument’ bedoeld. De schermen worden in eerste instantie alleen via installateurs verkocht en krijgen prijzen mee die hoogstwaarschijnlijk ieders budget overstijgen. Samsung noemt zelf geen prijzen aangezien de prijs afhankelijk is van onder meer het formaat, maar ga uit van minimaal zes cijfers.

MicroLED is een techniek waarbij de leds meteen ook de pixels vormen. Een scherm bevat miljoenen kleine, inorganische groene, rode en blauwe led-chips. Samen vormen zij een beeld met een resolutie van minimaal 4K. De leds geven zelf licht en daardoor is er geen achtergrondverlichting nodig. En aangezien deze techniek in tegenstelling tot OLED inorganisch is, is de levensduur van MicroLED-schermen volgens Samsung vele malen langer en bovendien is er geen kans op inbranden. Volgens Samsung leveren de MicroLED-schermen, waarbij elke pixel dus afzonderlijk aan te sturen is, een zeer hoge helderheid, een optimaal contrast en oneindig diep zwart.

Advertentie

Eerder dit jaar toonde Samsung tijdens CES al een 75-inch microled-televisie, gericht op consumenten. Het lijkt er echter op dat de Koreaanse fabrikant het nog altijd lastig vindt om een dergelijk formaat microled-televisie met 4K-resolutie te produceren. Er wordt nu immers over een 73-inch optie met 2K-resolutie gesproken. Daarbij geeft Samsung aan dat de modules die op de markt komen een levensduur van 100.000 uur hebben en een maximale helderheid van 2.000 nits kunnen bieden. Ook is het volgens de fabrikant niet de bedoeling dat je de tv uitzet. Het scherm moet namelijk ook wanneer hij aanstaat perfect bij het interieur passen, bijvoorbeeld door het weergeven van een kunstwerk. Tot slot is de fabrikant een samenwerking aangegaan met Harman Luxury Audio en Steinway Lyngdorf voor het audiosysteem, en Control4, Crestron en Savant voor domotica-integraties.

Reacties (0)