Samsung lanceert Q8DN QLED tv-serie met full array-backlight

01 oktober 2018 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Q8DN-QLED

De Q8DN-serie met full array backlight (FALD) komt naar Europa, zo meldt Samsung. De serie komt in een 55-inch en een 65-inch versie op de markt.

In juni van dit jaar schreven we al over de Q8D-serie die Samsung naar Europa zou brengen. Het grote voordeel van deze nieuwe QLED tv-serie is het full array-backlight. Inmiddels heeft Samsung de komst van deze serie bevestigd. Zowel Nederlandse als Belgische klanten kunnen vanaf nu voor deze televisies naar de winkel.

Samsung Q8DN-serie

De Q8DN-serie met full array backlight (FALD) komt naar Europa, zo meldt Samsung. De Q8-modellen die reeds in de Nederlandse en Belgische winkels liggen beschikken over edge lit led achtergrondverlichting, wat betekent dat de leds zich aan de zijden van het paneel bevinden. Bij full array led achtergrondverlichting bevinden de leds zich direct achter het scherm. Het grote voordeel hiervan is dat er nog specifieker gericht leds uitgeschakeld kunnen worden en dus donkere delen van het scherm ook echt zwart zijn.

In Europa beschikt momenteel alleen de Q9-serie over full array achtergrondverlichting, maar daar hangt dan ook een prijskaartje aan. Samsung wil deze betere techniek nu ook in de goedkopere Q8-serie introduceren. Deze Q8-modellen moeten het ten opzichte van de Q9-serie doen zonder de externe One Connect Box en beschikken over minder dimming zones dan de Q9-serie. Verder komen de Q8DN-modellen met de One Remote afstandsbediening, HDR1500 (1500 nits aan helderheid), een zilverkleurig design, het Tizen smart tv-platform, de Ambient Mode en vier HDMI-poorten.

Advertentie

De Q8D van Samsung is vanaf nu in Nederland en België beschikbaar in de afmetingen 55- en 65-inch voor verkoopadviesprijzen van respectievelijk 1.799 euro en 2.899 euro.

Reacties (1)