Samsung kondigt ‘The Sero’ lifestyle tv en microLED tv’s aan

06 januari 2020 1 Minuut 0 Reacties
Samsung microled 2020

Samsung brengt in 2020 naast een nieuwe QLED tv line-up met zowel 4K- als 8K-modellen ook zijn eerste microLED tv's en 'The Sero' lifestyle-televisie op de markt.

Samsung The Sero

The Sero is een lifestyle-televisie die we vorig jaar al voorbij zagen komen maar die nu daadwerkelijk op de markt moet verschijnen. The Sero, wat in het Koreaans ‘verticaal’ betekent, kan net als een smartphone of tablet tussen horizontale en verticale weergave draaien. Na de eerste uitrol in Zuid-Korea vorig jaar is Samsung van plan in 2020 de beschikbaarheid van The Sero uit te breiden naar verschillende markten wereldwijd.

De weergave-oriëntatietechnologie van The Sero sluit volgens Samsung aan op de mobiele apparaten van gebruikers om content soepel en natuurlijk weer te geven in zowel traditionele horizontale formaten als in verticale formaten ontworpen voor mobiel gebruik. Consumenten kunnen een verscheidenheid aan content – inclusief sociale media, YouTube en persoonlijke video’s – in elke weergavestand tonen.

MicroLED-televisies

Samsung geeft daarnaast aan dit jaar met 4K microLED-televisies op de markt te komen, in formaten van 75-inch, 88-inch, 93-inch en 110-inch. De nieuwe MicroLED-modellen komen met ultradunne randloze ontwerpen, waarbij alle vier de kanten van de randen praktisch verdwenen zijn. Consumenten kunnen ook meerdere MicroLED-panelen met elkaar verbinden om nieuwe combinaties te maken en hun tv aan te passen aan de specifieke ruimte.

Advertentie

Deze televisies maken gebruik van minuscule leds die zo groot zijn als een pixels en zelf licht geven. Deze nieuwe techniek staat nog in de kinderschoenen en Samsung geeft dan ook nog geen details vrij over de prijzen en lanceerdata. Wel weten we dat de modellen aardig aan de prijs zullen zijn.

Reacties (0)