Samsung kondigt smart tv’s met Tizen-software aan

01 januari 2015 2 Minuten 1 Reacties
Samsung-Tizen-smart-tv-2015

Het was al duidelijk dat Samsung in 2015 de eerste smart tv's met Tizen-software zou introduceren maar vandaag heeft de Koreaanse fabrikant de nieuwe modellen officieel aangekondigd.

De Tizen smart tv’s worden tijdens CES 2015 voor het eerst aan het publiek getoond.

Hoewel we al wisten dat Samsung met de zelf ontwikkelde Tizen-software aan de slag zou gaan staat er toch nog een verrassing in het persbericht van de Koreaanse fabrikant. Samsung rust namelijk alle nieuwe smart tv’s die vanaf nu gelanceerd worden met Tizen-software uit. Dit betekent dat de ‘oude’ Smart Hub verleden tijd is.

Tizen is het nieuwe besturingssysteem, oftewel smart tv-platform, van Samsung dat vooral in het teken staat van gebruiksgemak. Het open-source platform werkt flexibel met nog meer content en apparaten. Ontwikkelaars schrijven daarbij volgens de fabrikant eenvoudig nieuwe content, terwijl gebruikers toegang krijgen ongelimiteerde entertainmentmogelijkheden.

Advertentie

De vernieuwde Smart Hub – de naam blijf dus behouden – wordt op één scherm weergegeven, zodat je door het menu kunt navigeren en snel favoriete content selecteert. Het eerste scherm laat laatst bekeken content zien en geeft advies over media die bij je passen. Via Wi-Fi Direct wordt content met een druk op de knop gedeeld van je smartphone naar je tv en andersom. Dankzij Bluetooth Low Energy (BLE) zoekt en verbindt de smart tv automatisch met andere apparaten van Samsung. Zo kijk je bijvoorbeeld live tv op je smartphone of tablet, terwijl de smart tv uitstaat.

Samsung biedt met de nieuwe smart tv’s toegang tot een groot aantal diensten en apps, zelf ontwikkeld en ontwikkeld in samenwerking met partners. Zo kun je met Samsung Sports Live sportwedstrijden bekijken en statistieken opvragen, geeft Samsung Milk Video toegang tot een groot aanbod van muziekvideo’s en kun je het spel Just Dance Now met mobiele apparaten en de Samsung Smart Remote spelen.

Welke modellen Samsung exact met Tizen-software uitrust krijgen we volgende week tijdens CES 2015 te zien.

Reacties (1)