Samsung kondigt 2016 smart tv afstandsbediening met Tizen aan

04 januari 2016 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Tizen-2016

Samsung heeft deze week tijdens CES 2016 in Las Vegas een nieuwe universele afstandsbediening aangekondigd. De Koreaanse fabrikant brengt de eerste afstandsbediening die draait op Tizen uit.

Deze remote kan al je apparatuur bedienen, waaronder ook decoders, Blu-ray-spelers en game consoles.

Samsung Smart Control Remote

De nieuwe afstandsbediening heeft de naam Smart Control Remote meegekregen en is zoals gezegd universeel. Volgens Samsung herkent de remote al je apparaten, waaronder ook tv’s van andere fabrikanten en settopboxen, automatisch waardoor het bedienen van je home cinema-systeem een eitje moet worden. De afstandsbediening draait op Tizen maar wat hier het grote voordeel van is, is nog niet geheel duidelijk. Op de tv’s van Samsung draait ook Tizen-software, als smart tv-platform.

2016 Tizen Smart tv’s

Ook op het gebied van Tizen voor tv’s gaat er het een en ander veranderen. Samsung geeft aan de Smart Hub opnieuw vormgegeven te hebben waardoor alle belangrijke content in één oogopslag zichtbaar is. Dit moet het doorzoeken van content eenvoudiger maken. Later deze week maakt Samsung meer bekend over de smart tv-plannen voor dit jaar.

Reacties (0)