Samsung komt met Dual View en Dual Sound voor 3D TV’s

20 januari 2012 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-Dual-View

We kennen de zogenaamde Dual View of Dual Play techniek al van fabrikanten als Philips en LG. Middels deze techniek is het mogelijk om twee verschillende beelden te tonen op één TV, met gebruik van 3D brillen. Nadeel is dat het geluid maar van één beeld kan komen en daarom is de techniek nu vooral nog geschikt voor dual-player gaming.

Samsung heeft tijdens de CES 2012 een nieuwe techniek getoond die de Dual View ervaring nog rijker moet maken middels de toevoeging van geluid. Hierdoor moet het mogelijk zijn om op een en dezelfde TV twee verschillende zenders/programma’s te bekijken. De een kijkt bijvoorbeeld een voetbalwedstrijd en de ander een soapserie. De oplossing die Samsung gevonden heeft voor de audio is nogal simpel. Er zijn namelijk speakers geplaatst in de 3D brillen. Hierdoor krijgt elke kijker die een 3D bril draagt zijn eigen geluid. Een kleine knop op de 3D brillen moet het mogelijk te maken tussen de twee bronnen te schakelen.

De Dual View en Dual Sound techniek bevindt zich momenteel nog in de testfase en Samsung heeft niet laten weten wanneer we de techniek op 3D TV’s kunnen verwachten.

Bron: FlatpanelsHD

Reacties (0)