Samsung komt begin 2012 met Google TV producten

22 november 2011 1 Minuut 0 Reacties
samsung-google-tv

Begin dit jaar hadden we de eerste Google TV producten van Samsung al gezien moeten hebben maar door problemen met het platform stelde Samsung de lancering van haar apparaten uit. Dat de tweede poging eraan stond te komen was al zo goed als zeker en vandaag heeft het hoofd van de TV afdeling van Samsung dan ook tegenover Reuters laten weten dat er begin 2012 Samsung Google TV producten zullen verschijnen.

Wat Samsung exact zal gaan presenteren is niet duidelijk maar wel geeft de fabrikant aan dat de nieuwe producten zich echt zullen gaan onderscheiden van de concurrentie. Samsung toonde in januari van dit jaar een Google TV set-top-box en een Google TV Blu-ray speler maar deze producten hebben nooit het daglicht op de markt mogen zien. Logitech en Sony toonde begin dit jaar ook Google TV producten welke wel op de markt kwamen. Helaas vielen de verkopen dermate tegen dat Logitech onlangs besloot de productie van haar Google TV Revue box te stoppen.

2012 moet voor de Google TV hardware partners nieuwe kansen gaan bieden. Google heeft namelijk Google TV versie 2.0 gelanceerd welke veel problemen van de eerste versie moet oplossen. Logitech zal voorlopig vanaf de zijlijn toekijken hoe het platform zich ontwikkeld maar fabrikanten als Sony, Vizio en LG hebben al aangekondigd volgend jaar met nieuwe Google TV producten te komen. Zo zal LG waarschijnlijk tijdens de CES 2012 haar eerste Google TV producten presenteren. De CES 2012 in Las Vegas komt voor Samsung nog te vroeg dus tijdens een later evenement zullen de eerste Google TV producten van het merk getoond worden.

Reacties (0)