Samsung introduceert 85 inch S9 UHD Ultra HD TV

07 januari 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsug-S9-UHD

Samsung heeft vandaag tijdens een persconferentie op CES 2013 haar eerste Ultra HD TV getoond. De S9 UHD is een LCD TV met een formaat van maar liefst 85 inch en een 4K resolutie van 3.840 bij 2.160 pixels. Samsung Nederland laat vandaag weten dat de TV waarschijnlijk voor de zomer nog in Nederland te koop zal zijn.

Samsung S9 UHD TV

Bijna alle grote TV fabrikanten tonen tijdens CES 2013 hun eerste 4K Ultra HD TV’s en ook Samsung kan natuurlijk niet achterblijven. De fabrikant heeft grootse plannen, te beginnen met de 85 inch S9 UHD. Dit model beschikt onder meer over een LCD paneel met Edge Lit LED achtergrondverlichting en Ultra dimming technologie, een resolutie die vermaal zo hoog is dan Full HD en de Precision Black Pro technologie die moet zorgen voor diepe zwartwaarden.

Ook is de S9 UHD voorzien van een quad-core processor voor een vloeiende weergave van de hoge resoluties, een scaler waarmee HD materiaal naar een 4K resolutie omgezet kan worden en een in het frame verwerk geluidssysteem met een vermogen van 120 Watt. Natuurlijk wordt de TV ook uitgerust met Samsung’s Smart TV platform, diverse aansluitingsmogelijkheden en functies voor het draadloos streamen van content. Het design van de TV is wellicht wat apart aangezien er een compleet flexibel meubel meegeleverd wordt. De fabrikant geeft aan dat de TV hiermee een onderdeel van de huiskamer wordt.

95 inch en 110 inch Ultra HD TV’s

Dat is echter nog niet alles want Samsung heeft zoals gezegd grootse plannen. De Koreaanse fabrikant wil namelijk later dit jaar nog grotere Ultra HD TV’s op de markt brengen. Samsung geeft aan dat we hiervoor aan 95 inch en 110 inch modellen moeten denken. Het 85 inch model komt in ieder geval binnen een aantal maanden naar Nederland. Helaas is er nog niets bekend over de adviesprijs.

Meer Samsung producten voor 2013

Samsung komt dit jaar met een groot assortiment aan home cinema producten. In het 2013 home cinema overzicht vind je alle nieuwe LCD en plasma TV’s, home cinema systemen en Blu-ray spelers die Samsung dit jaar naar Nederland brengt.

 

Reacties (0)