Samsung partnert met Portrait Displays voor QLED autokalibratie

06 januari 2017 1 Minuut 0 Reacties
Calman 2016 Ultimate

Portrait Displays, de fabrikant van de Calman software heeft op CES aangekondigd dat het een uitgebreide samenwerking aangaat met Samsung voor de meting van het kleurvolume op de nieuwe Samsung QLED-tv’s.

Samsung zet in op QLED autokalibratie

Samsung zet met zijn QLED-modellen zwaar in op het grote kleurvolume van hun technologie, en het is duidelijk dat ze de strijd met oled op dat vlak willen aangaan. Bovendien zal Calman de QLED-modellen automatisch kunnen kalibreren.  De meeste televisies komen tegenwoordig met uitstekende instellingen uit de fabriek. Toch kan je meestal toch nog wat beeldkwaliteit winnen door het toestel te kalibreren.

Het is nog niet bekend hoe uitgebreid die kalibratie zal zijn (grijsschaal in 2 punten of 10 punten, gamma, EOTF, kleurvolume, saturatieverloop of 3D-LUT). Welke meters en software versie je er voor nodig zal hebben is voorlopig ook niet geweten. De software zal beschikbaar zijn zodra de QLED-tv’s op de markt komen.

Portrait Displays (vroeger Spectracal) Calman is de software waar we steevast onze televisie- en projectormetingen mee uitvoeren. Deze software voor videokalibratie wordt door bijne elke professionele kalibrator gebruikt, zowel in broadcast, productie als post-productie. Met behulp Calman is het al mogelijk om de topmodellen van Panasonic automatisch te kalibreren. Samsung speelde enkele jaren geleden al met het idee om kalibratiesoftware in te bouwen. Het toonde die optie toen op CES achter gesloten deuren, maar bracht het nooit in productie.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)