Samsung en LG stoppen gesprekken: geen goedkopere Samsung oled tv’s

29 juli 2022 1 Minuut 0 Reacties
Samsung_QE65S95B-lifestyle

Samsung en LG Display zijn al maanden in gesprek over een samenwerking waarbij Samsung oled-panelen van LG Display af zou nemen voor de productie van goedkopere oled tv's. Die gesprekken zijn echter nu gestopt waardoor de komst van die goedkopere Samsung oled tv's voorlopig van de baan is.

Samsung heeft begin dit jaar de S95B QD-oled-televisie aangekondigd. Dit model wordt door Samsung zelf geproduceerd en valt in het hogere segment. Dat smaakt echter naar meer, als we de berichten mogen geloven. Eerder verscheen namelijk al het gerucht dat Samsung een samenwerking met LG Display zoekt voor de levering van oled-panelen. Samsung zou hiermee het oled-assortiment verder willen uitbreiden. Onlangs verscheen zelfs het bericht dat Samsung dit jaar nog oled-panelen van LG Display zou gaan afnemen.

Toch lijken alle gesprekken nu voor niets geweest, want tijdens LG Display’s Q2 2022 earnings conference call maakte het bedrijf bekend dat Samsung graag panelen wilde afnemen en dat de gesprekken goed vorderden, maar dat nu de beslissing genomen is de gesprekken voorlopig te staken.

Our new client (Samsung Electronics) had sought to use our OLED panels. While there had been some progress, the process has come to a halt at the moment.

Toch staat de deur nog altijd op een kier, aldus bronnen uit de industrie. Mogelijk worden de gesprekken later hervat. Ondertussen schaalt Samsung de productie van de eigen qd-oled-panelen op. In 2023 moeten ook 49-inch en 77-inch varianten op de markt verschijnen.

Reacties (0)