Samsung en LG ruziën over de term ‘SUHD’

03 juni 2016 1 Minuut 3 Reacties
LG-Super-UHD-tv

Er zal geen jaar voorbij gaan dat Samsung en LG elkaar niet in de haren zitten en ook dit jaar is dit het geval. Deze keer gaat het om het gebruik van de term 'SUHD'.

Samsung was de eerste die met deze term op de proppen kwam en LG gebruikt de term nu ook. En ja.. dat mag natuurlijk niet.

Samsung is niet blij met de promotie van concurrent LG. De Koreaanse fabrikanten gebruiken allebei de term ‘SUHD‘ om hun nieuwste tv, gebruikmakend van de quantum dots en de Ultra HD-resolutie, aan te duiden. Samsung gebruikt de term al sinds vorig jaar en wil nu graag dat LG stopt met het gebruik. Op zich niet vreemd want in de meeste uitingen gebruikt LG de term ‘Super UHD’, wat dan weer wel toegestaan is.

In Spanje heeft LG echter ‘Super UHD’ ingekort tot ‘SUHD’ en dat is exact de term die Samsung geregistreerd heeft. Gelukkig wordt het geen grote ruzie want LG heeft al aangegeven dat het bedrijf in Spanje foutzit en zal dit herstellen. Voortaan gaan de nieuwste tv’s van LG daar ook door het leven als ‘Super UHD’ tv’s. Al in al, een storm in een glas water en twee bedrijven die elkaar zo nu en dan wat in de weg proberen te zitten.

Alle S/Super UHD tv’s van beide bedrijven vind je in de Samsung 2016 lcd led tv line-up en de LG 2016 lcd led tv line-up.

 


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (2)

frans

frans
04 juni 2016 om 10:10

Kom is als fabrikant met een monitor maar wel met een lan/internet verbinding er op de rest mag weg blijven tuners en speakers. Zijn in homecinema niet meer van belang.

Inloggen
Pete0603

Pete0603
04 juni 2016 om 14:44

Wat dit betreft zitten we precies op EEN lijn.

Daarom heb ik nog steeds een Pioneer, zonders speakers en standaard. Niet eens een beugel. Gewoon metalen stripjes.

TV moet beeld geven, wat hij aangevoerd krijgt. En tegenwoordig is het huis vol met apparaten die dat kunnen. ONGEWILD! En wie gebruikt nou nog ontvangers?

Zelfs de voeding en beeldgenerator mag van mij extern. Dan worden de oleds top to bottom even plat. Bepaal je ook zelf de beeldkwaliteit.

Ik heb begrepen dat fabrikanten supersnel panels kunnen bouwen. En super goedkoop. Staan er ook niet onwillig tegenover, Maar stemmen af op de consument waar achteraf nog wat te halen valt. Die appjes gaan geld opleveren…

Toch is het de consument die bepaald. Nou ja, bijna altijd. Als word besloten de provisie van oleds te halen en de verkopers krijgen opdracht Samsung de hemel in te prijzen dan doen ze dat.

Inloggen
Pete0603

Pete0603
04 juni 2016 om 14:52

Volgens mij refereert SUHD naar de combi 4k, HDR en 10 bit kleuren. Wel of geen quantum
Dots… Dacht ik. Weet het ok niet meer.

ANYWAY… OF moet gewoon met RUHD komen. R van real. Want alleen oleds kunnen dit.

Ja… LCDs met 4096 dimbare zones ook. Blijft toch aanzienlijk minder dan 8.4 miljoen.

Inloggen