Samsung en LG komen ook in 2014 met nieuwe plasma tv’s

02 november 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-F8500-plasma

Deze week staat in het teken van plasma tv's en helaas niet door positief nieuws. Eerder deze week besloot Panasonic namelijk te stoppen met plasma tv's en in 2014 niet meer met nieuwe modellen te komen. Toch is er ook wat positief nieuws te melden want Samsung en LG hebben inmiddels aangegeven wel door te gaan met de ontwikkeling en productie van de techniek.

Tegenover Whathifi laat LG deze week weten dat het bedrijf plasma tv’s blijft produceren en ontwikkelen zolang er vraag naar is. De Koreaanse fabrikant merkt dat er nog steeds een aanzienlijke groep consumenten is die de voorkeur geeft aan plasma tv’s met grote formaten en aantrekkelijke prijzen. LG richt zich dan vooral ook op de goedkopere modellen in het low-end en mid-end segment, zoals het bedrijf dit jaar ook al toonde met de nieuwe plasma tv line-up. De echte high-end plasma tv’s hoeven we dus volgend jaar niet te verwachten van LG.

Samsung laat tegenover HDGuru weten dat het bedrijf net als LG nog steeds voldoende mogelijkheden voor plasma ziet. Samsung heeft dit jaar maar een klein aantal nieuwe plasma tv’s op de markt gebracht maar kwam in ieder geval met één high-end model dat dicht in de buurt komt van de high-end modellen van Panasonic. Ook volgend jaar kunnen we van Samsung plasma tv’s verwachten en de kans is groot dat de Koreaanse fabrikant dan de enige keus is wanneer je voor een nieuwe high-end plasma tv wilt gaan.

Wanneer je voorkeur naar een plasma tv van Panasonic uitgaat dan heb je nog tot 31 maart 2014. Na deze datum stopt de Japanse fabrikant met de verkoop van deze modellen.

Reacties (0)