Samsung brengt begin 2021 eerste microled-tv voor consumenten op de markt

10 december 2020 1 Minuut 1 Reacties
microled

Samsung heeft afgelopen nacht bekendgemaakt begin 2021 zijn eerste microled-televisie voor consumenten op de markt te brengen. Nu is de zin 'voor consumenten' er een die we misschien niet moeten gebruiken want de prijs van de 110-inch televisie zal boven de 100.000 euro liggen.

Samsung 110-inch microled-tv

De 110-inch microled-televisie van Samsung beschikt over minuscule leds die de subpixels vertegenwoordigen en rechtstreeks door de tfts aangestuurd worden. Elke (sub)pixel geeft zelf licht en kan perfect aan of uit geschakeld worden. Net zoals bij oled geeft elke subpixel van een microled0scherm zelf licht. Het belangrijkste voordeel van een microLED scherm is de hoge energie-efficiëntie en de hogere helderheid. Daarnaast zijn de leds niet organisch waardoor ze niet in kwaliteit afnemen en inbranden niet mogelijk is.

Samsung zet het nieuwe model begin 2021 op de markt, boven de huidige QLED-topmodellen. De televisie beschikt over de 4K-resolutie en bestaat, net als zijn voorgangers uit The Wall-serie die voor de zakelijke markt bestemd waren, uit modules. De tv wordt echter als één geheel geleverd en kan middels een muurbeugel aan de muur gehangen worden. Een voet is optioneel te koop. Het 80 Watt audiosysteem is aan de onderzijde, zijkanten en bovenzijde van de tv gebouwd, wat volgens Samsung in combinatie met de Object Tracking Sound-technologie een omringende ervaring moet verzorgen.

De MicroLED TV, zoals Samsung de tv promoot, beschikt over een 99,99% screen-to-body ratio, biedt 100 procent dekking van het DCI-P3-kleurbereik en draait op een nieuwe Micro AI Processor. De processor moet met name de HDR-weergave optimaliseren, met een piekhelderheid van 2.000 cd/m2. Op het gebied van smart tv introduceert Samsung Multi View, een functie waarmee het scherm in vier 55-inch delen opgesplitst kan worden en waar je voor elk deel een eigen bron/input kunt kiezen.

In Zuid-Korea zal de 110-inch microled-tv van Samsung voor omgerekend 130.000 euro op de markt verschijnen. De televisie komt, mogelijk in kleinere formaten, ook naar Nederland en België, maar wat we hier exact moeten gaan betalen is nog niet bekendgemaakt.

Samsung-The-Wall-microled
Lees ook

Alles wat je moet weten over MicroLED – schermtechnologie van de toekomst?

Reacties (1)