Samsung breidt aanbod gebogen televisies verder uit

04 september 2014 1 Minuut 0 Reacties
samsung-curved-tv

Samsung is één van de fabrikanten die vol voor de zogenaamde Curved tv's gaat en tijdens IFA 2014 presenteert de Koreaanse fabrikant wederom nieuwe modellen.

Samsung maakt middels een persbericht bekend dat we de komende maanden een groter aanbod tv’s met en gebogen display kunnen verwachten. De nieuwe line-up bestaat uit reeds aangekondigde modellen en nieuwe varianten, met formaten van 40-inch tot 105-inch. Ook zijn er modellen die voorzien zijn van een full hd-display en modellen die beschikken over een 4K Ultra HD-display. Tijdens IFA 2014 toont Samsung ook de eerste buigbare tv, welke middels een knop op de afstandsbediening gebogen kan worden door de gebruiker.

De 105-inch Curved UHD TV is de grootste in zijn soort. Hij kwam afgelopen juni in Nederland beschikbaar en zorgt volgens Samsung met zijn panoramische beeldverhouding (21:9) voor een bioscoopervaring in de huiskamer. Het scherm heeft 11 miljoen pixels (5120×2160) en biedt vijf keer de resolutie van Full HD. Ook heeft de Samsung 105 inch Curved UHD TV een ingebouwde 160W speaker.

“Met de Curved TV’s staat Samsung aan de basis van een nieuwe manier van TV kijken”, zegt Tonnie van Schijndel, Marketing Manager TV/AV van Samsung Nederland. “We zijn wereldwijd marktleider op TV-gebied en op IFA 2014 tonen we ons complete aanbod van Curved TV’s, in Full HD en Ultra HD (UHD). Zo laten we de wereld kennismaken met de ‘kracht van de curve’. We zijn ervan overtuigd dat het niet lang zal duren voordat Curved TV’s mainstream zijn.”

Met de HW-H7500 en HW-H7501 maakt Samsung de Curved ervaring compleet. Het 8.1 geluidssysteem biedt een surround sound, en is de eerste soundbar die speciaal is ontwikkeld als aanvulling op Samsungs Curved TV line-up.


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)