‘Samsung begint verkoop oled en Curved oled tv volgende week’

20 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-oled

LG heeft inmiddels al een oled tv in de Nederlandse winkels staan en kondigde eerder deze week de eerste oled tv met gebogen display aan. Samsung is al jaren LG's directe concurrent en laat zich normaal gesproken niet zo eenvoudig verslaan. Volgens nieuwe geruchten begint Samsung volgende dan ook met de verkoop van haar eerste oled tv en zelfs ook de eerste gebogen oled tv.

Volgens Yonhap News Agency begint Samsung volgende week met het naar thuisland Korea verschepen van de in januari getoonde F9500 oled tv met een formaat van 55-inch. De prijs van dit model zou omgerekend rond de 7.500 euro komt te liggen, wat hetzelfde prijsniveau is dat LG aanhoudt. Daarnaast zou Samsung haar in januari getoonde Curved oled tv ook lanceren maar hiervan is de prijs nog niet bekend. Voorlopig gaat het echter alleen om een lancering in Korea.

Als we eerdere geruchten mogen geloven blijft het daar dit jaar echter niet bij. Zowel Samsung als LG zouden in september nieuwe oled tv’s presenteren met een formaat van respectievelijk 75-inch en 77-inch. Goedkope oled tv’s hoeven we echter het komende jaar nog niet te verwachten. Volgens de analyses van NDP DisplaySearch blijven de prijzen van oled tv’s voorlopig op hetzelfde niveau door hoge productiekosten en een lage yield.

Via: Engadget


Laat een reactie achter

Wil je een notificatie ontvangen wanneer er (op jouw reactie) gereageerd wordt? Maak dan een account aan.

Inloggen

Reacties (0)