Samsung begint verkoop 55-inch gebogen oled tv

27 juni 2013 1 Minuut 0 Reacties
Samsung-gebogen-oled

Vorige week verschenen er al geruchten dat Samsung op korte termijn zou beginnen met de verkoop van oled tv's in thuisland Korea en vandaag worden deze geruchten door de fabrikant bevestigd. Echter brengt Samsung voorlopig alleen een gebogen oled tv op de markt.

Samsung heeft tot op heden verschillende oled tv’s getoond op beurzen, waaronder een 55-inch model met gebogen display en een 55-inch model met normaal display. Alleen het model met gebogen display, dat gaat onder de naam F9000, wordt voorlopig gelanceerd. Net als LG geeft Samsung aan dat het gebogen display voor een betere kijkervaring moer zorgen doordat het gehele display op gelijke afstand van de kijker staat. Samsung rust de oled tv ook uit met MultiView waarbij twee gebruikers tegelijkertijd naar twee verschillende programma’s kunnen kijken middels een 3D bril die beschikt over een ingebouwde koptelefoon.

In Korea krijgt de 55-inch gebogen oled tv van Samsung een prijs van omgerekend zo’n 10.000 euro, wat ongeveer overeenkomt met het bedrag dat LG vraagt voor hun 55-inch oled tv met gebogen display, de 55EA9800. De tv van Samsung moet net als het model van LG later dit jaar nog op de Europese markt verschijnen. Het is niet duidelijk wanneer het model met vlak display op de markt komt.

De kans is groot dat beide fabrikanten hun nieuwste modellen, plus mogelijk nog grotere oled tv’s tijdens IFA 2013 officieel presenteren.

Via: Tomorrow

Reacties (0)